Katre Pilvinski • 31. juuli 2012 kell 8:14

MTA kontroll hoidis ära üle 4,9 miljoni eurose kahju

Maksu- ja tolliamet hoidis selle aasta esimesel poolaastal tollikontrolli tegevusega ära kokku üle 4,9 miljoni euro suuruse kahju tekkimise riigile.

Tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu sõnul on tollikontrolli üksused esimesel poolaastal pööranud suuremat tähelepanu salasigarettide avastamisele ja kättesaadavuse vähendamisele. „Samuti tugevdasime kütuseveo kontrolli idapiiril ja sisemaal," lisas Koidu.

Maksuameti teatel avastati salasigarette esimesel poolaastal üle 5,1 miljoni, salaalkoholi aga üle 2711 liitri (teisendatuna absoluutalkoholiks). Võrreldes varasemaga suurenes bussidega toodud salasigarettide arv, kus bussifirma ei tegelenud regulaarse reisijate veoga.

Esimesel poolaastal kontrolliti 130 kütusekäitlejat (sh tanklaid) ja peeti kinni 46 227 liitrit kütust. Aasta esimese kuue kuuga pidasid tollitöötajad kinni 32,2 kg narkootilisi aineid ja avastasid 27 074 ühikut intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa.

Ohustatud liikidega (loodusliku loomastiku ja taimestiku ohustatud liikidega rahvusvahelise kauplemise konventsioon CITES) seotud juhtumeid avastati esimesel poolaastal ühel korral, kui jaanuaris peeti Tallinnas tolliterminalis kinni 79 püütoninahka (Python Reticulatus).

 

Hetkel kuum