20. september 2012 kell 18:31

Microsoft, HP hiilisid maksudest kõrvale riigiväliste üksuste abil

USA senat teatas, et tehnoloogiaettevõtted Microsoft Corp ja Hewlett-Packard Co kasutasid USAst väljaspool asuvaid üksuseid, et ei peaks miljarditelt dollaritelt USA makse maksma, kasutades ära seaduselünkasid ja venitades maksuseadustikku, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Senat kirjeldas maksudest kõrvale hoidmist tehnoloogia sektoris ohjeldamatuks ning ütles, et tehnoloogiaettevõtted kasutasid intellektuaalset omandit, kasutustasusid ja litsentsitasusid maksuparadiisides, nagu Kaimani saared, et kõrvale hoida USA maksudest.

HP ja Microsoft eitasid tugevalt igasugust valesti käitumist.

USA ettevõtetel on umbes 1,5 triljonit dollarit kasumites, mis istuvad riigist väljas olevates üksustes. Enamus ettevõtted ütlevad, et hoiavad raha seal, et vältida USA makse. Kümnest ettevõttest, millel on kõige suuremad summad riigist väljas olevates üksustes, on tervelt viis tehnoloogia sektorist.

HP aktsia hind oli veidi enne USA kauplemispäeva lõppu -1,55%, 17,82 dollari peal ja Microsofti aktsia hind oli +1,09%, 31,39 dollari peal.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum