Rainer Saad • 1. oktoober 2012 kell 9:12

Wall Street soovitab valmistuda Obama võiduks

President Barack Obama suurendas eelmise kuu küsitluste põhjal edu Mitt Romney ees ning riskifondid ja investeerimisfirmad on klientidele hakanud saatma e-kirju, milles soovitavad valmistuda Obama võiduks.

Analüütikud ja investeerimisfirmad hoiavad silma peal küsitlusnumbritel ning Intrade’i online-turul, kus saab kaubelda erinevate sündmuste prognoosimisega nagu näiteks valimised. Intrade’is on koefitsient Obama kasuks tõusnud 76 protsendini. Septembri alguses oli see protsent 51, kirjutas Associated Press.

Enamus Wall Streetist arvab, et Obamal õnnestub edasi lükata osa 600 miljardi dollarilisest fiskaalkuristikust ning vältida majanduslangust.

Suured rahahaldurid peavad fiskaalkuristikku nüüd globaalmajanduse suurimaks ohuks, selgub Bank of America viimatisest fondijuhtide uuringust. See ületas isegi Euroopa võlakriisi, Hiina kinnisvaraturu kollapsi ning sõda Iisraeli ja Iraani vahel.

Fiskaalkuristik on 2013. aastal alguse saav maksutõus ning kulude kärpimine, mille eesmärk on USA eelarvedefitsiidi vähendamine.

Hetkel kuum