Indrek Kald • 12. oktoober 2012 kell 14:58

Arstid: läbirääkimised katkesid kokkuleppele jõudmata

Täna toimus arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu ja haiglate liidu vaheliste läbirääkimiste uus voor, ent streiki lõpetavat kokkulepet ei sündinud.

Ühisele arusaamisele jõuti ainult kollektiivlepingu vormilises küljes, teatasid tervishoiutöötajate kutseliit ja arstide liit.

Arstidele ja õdedele kõige olulisem töökoormuste küsimus on liitude teatel lahendatud ainult ambulatoorses töös, kuid mitte haiglaravis. Residentide täistööaja tasustamise kohta alates järgmise aasta 1. jaanuarist on olemas haiglate liidu lubadus, kuid sotsiaalminister seda kinnitanud ei ole.

Miinimumtunnitasude pakkumist, kus arstide liidu ja kutseliidu ettepanek jagati kahe aasta peale, ei ole tervishoiutöötajad vastu võtnud. Arstide liit ja kutseliit jäid oma esialgse ettepaneku juurde.

Hetkel kuum