Kaisa Gabral • 14. oktoober 2012 kell 10:13

Skype´ i kaasasutajad said suurosaluse InBio-s

Skype’i kaasasutajate investeerimisettevõte Ambient Sound Investments (ASI) omandas suurosaluse laboritarvikute ja -seadmete ostu ja müügiga tegelevas ettevõttes InBio OÜ.

“ASI omandab 58% InBio OÜst. Vastavalt aktsionäride kokkuleppele on tehingu täpsemad tingimused konfidentsiaalsed. Restruktureerimise kanded ei ole veel Äriregistris ega EVK's jõustunud, eeldame nende kannete toimumist 2-3 nädala jooksul,” märkis ASI otseinvesteeringute juht Margus Uudam. ASI omanikud Jaan Tallinn ja Tauno Tats suunavad helistades küsimused otse Margus Uudamile.  “Jah? Kui see nii on, siis see on küll väga hiljutine areng. Sellest peaks Tauno Tats rääkima,” lausus Tallinn telefonis ning Tats lisas: “See on küll pigem restruktureerimine, kuid sellel teemal räägib minu kolleeg Margus Uudam.”

Margus Uuudami sõnul läbis IBCC Holding  restruktureerimise ning selle käigus omandas Ambient Sound Investments (ASI) osaluse InBio OÜ's. Sisuliselt tähendab see, et ASI vahetas oma osaluse IBCC Holdingus osaluse vastu Inbio OÜ's. Seda kas ja kui palju võidi vahetusele peale maksa Uudam ei kommenteerinud.

ASI keskendub InBio arendamisele

“Nimetatud samm võeti ette kokkuleppel kõigi osanike vahel, kuna erinevatel osapooltel oli aja jooksul (märkus: IBCC aktsionäride leping allkirjastati 2007 jaanuaris) tekkinud soov keskenduda grupis erinevatele ettevõtetele ja tegevusvaldkondadele. ASI'le sobis antud kontekstis hästi keskendumine InBio OÜ põhitegevuse arendamisele,” täpsustas Uudam.

InBio OÜ tegevusvaldkonnaks on kliinilises diagnostikas ja teaduslaborites kasutatavate seadmete, reagentide ja tarvikute müük ning seadmete hooldus. Ettevõte müüb ja teenindab rahvusvaheliselt tuntud firmasid Becton Dickinson, Promega, Applied BioPhysics, Thermo Scientific jne. Inbio asutati aastal 1999.

“ASI fookus on jätkuvalt olemasolevate portfelliettevõtete arendamisel ning uute investeeringute tegemisel globaalsete abitsioonidega tehnoloogiaettevõtetesse. Käesolevaks hetkeks on ASI investeerinud rohkem kui 25 ettevõttesse üle maailma, edukalt on realiseeritud osalus kolmes ettevõttes. Igal aastal vaatame läbi ca 350-400 uut potentsiaalset investeerimisvõimalust,” märkis Uudam ning lisas, et InBio jätkab oma valdkonnas aktiivset laienemist. “Otsime võimalusi laiendada tegevust Eestist väljapool. Käesolevad arenguplaanid täiendavaid investeeringuid ei nõua, ettevõte toimib täna kasumlikult,” lisas ta.

Skype’i kaasasutajate investeerimisettevõte Ambient Sound Investments (ASI) väljus tänavu septembris kasumlikult koos kaasinvestorite Eesti Arengufondi ja Caplia Investiga kõrgtehnoloogiaettevõtte Modesat Communications´i omanikeringist. Äripäeva hinnangul võib Modesat Communication OÜ olla väärt ca 10 miljonit eurot.

Ambient Sound Investments on 2003. aastal Skype’i eestlastest kaasasutajate poolt loodud investeerimisettevõte.

 

 

Hetkel kuum