• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokial korrigeeritud tegevuskasum

  Erakorralisi kulusid arvestamata (non-IFRS) näitas Nokia kolmandas kvartalis 78 miljoni eurost tegevuskasumit. Arvestades aga kõik kulud kokku jäi Soome mobiiltelefonide tootja ligi miljardi eurosesse puhaskahjumisse.

  Ehkki analüütikud ootasid uudisteagentuuri Bloomberg andmeil Nokiale 385 miljoni euro suurust kahjuminumbrit, ulatus tegelik kahjuminumber 969 miljoni euroni (0,26 euroni aktsia kohta). Ettevõtte jaoks oli tegemist juba kuuenda järjestikuse kvartalikahjumiga.
  Suur korrigeeritud tegevuskasumi ja puhaskasumi vahe tuli sellest, et viimases kvartalis näitas Nokia taas 654 miljoni euro eest nn. erakorralisi kulusid, millest suurim oli seotud seadmete ja teenuste üksuse restruktureerimisega (454 miljonit eurot).
  Müük ulatus viimases kvartalis samas küll 7,2 miljardini euroni (19% vähem kui aasta eest), samas kui analüütikud ootasid 7,0 miljardi euro suurust käibenumbrit.
  „Nagu me ootasime, oli seadmete ja teenuste üksuse jaoks kolmas kvartal raske, samas me oleme rahul, et suutsime korrigeeritud IFRS raamatupidamisstandardi baasil jõuda tegevuskasumisse,“ märkis vahearuandes ettevõtte juht Stephen Elop.
  Elopi sõnul oli kvartal raske, kuna nutiseadmete äris toimus liikumine uue seeria Lumia mobiiltelefonide poole.
  Kolmandas kvartalis suutis Nokia müüa 6,3 miljonit nutitelefoni, millest vaid 2,9 miljonit olid Lumia seeriast. Samas kvartal varem turustati 4 miljonit Lumia telefoni.
  Nokia loodab paari nädala jooksul USAs ja Euroopas poelettidele tulevate uute Lumia 920 ja 820 seeria telefonidega müüki loomulikult suurendada. Seda märgib ta ka aruandes, öeldes, et loodab neljandas kvartalis mobiiltelefonide üksuse kahjumlikkust vähendada.
  Nn. tavaliste mobiiltelefonide müük kasvas 77 miljoni ühikuni ning Nokia rõõmustas aruandes, et suutis uusi puutetundlike Asha mudeleid müüa 6,5 miljonit.
  Sellega ületas Nokia veidi ka analüütikute prognoose, kes ennustasid kvartalis keskmiselt 74,6 miljoni telefoni müüki.
  Nokia vabade vahendite positsioon langes kvartaliga 4,2 miljardilt 3,6 miljardi euroni.  Varasemalt on reitinguagentuur S&P prognoosinud, et aasta lõpuks on Nokial likviidseid vahendeid juba alla kolme miljardi euro.
  Kõik kolm reitinguagentuuri on Nokia võlakirjad tituleerinud nn. rämpsvõlakirjadeks.
  Nokia aktsia on vaikselt pärast tulemuste avaldamist tõusma hakanud ja jõudnud kella 13:30 Helsingi börsil juba 2,41 euroni ehk 9,6% plussi.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tesla aktsia S&P 500 ESG indeksist väljaviskamine ajas Elon Muski raevu
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Endisest partnerist värbamisfirma loobib Boltile kaikaid kodarasse
Boltiga varem koostööd teinud värbamisfirma RecruitGiant pakub meediasse infot selle kohta, kuidas Eesti ükssarviku tegevus on mitmes valdkonnas puudulik ja ebaseaduslik – isegi sedavõrd, et see võib segada Bolti võimalikku börsiletulekut. Bolt aga viitab partneriga lõppenud koostööle ning kinnitab, et püüab igal pool seadustest kinni pidada.
Boltiga varem koostööd teinud värbamisfirma RecruitGiant pakub meediasse infot selle kohta, kuidas Eesti ükssarviku tegevus on mitmes valdkonnas puudulik ja ebaseaduslik – isegi sedavõrd, et see võib segada Bolti võimalikku börsiletulekut. Bolt aga viitab partneriga lõppenud koostööle ning kinnitab, et püüab igal pool seadustest kinni pidada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.