Romet Kreek • 24. oktoober 2012 kell 9:06

Analüütikud ootasid Nordealt suuremat kasumit

Nordea Banki kolmanda kvartali kasum oli analüütikute oodatust väiksem, kuna laenukahjude eraldised enam kui kahekordistusid ning kahjumeid saadi laevandusest ja Taani kinnisvarast, vahendab Bloomberg.

Grupi puhaskasum kasvas aastaga 404 miljonilt eurolt 686 miljonile eurole. Analüütikud ootasid 751 miljoni eurost kasumit. Panga puhasintressitulu kasvas 4,5 protsenti, 1,44 miljardile eurole.

„Kolmandat kvartalit mõjutasid aeglustuv kasv ja madalad intressimäärad meie koduturgudel,“ ütles panga juhatuse esimees Christian Clausen. „Majandusaktiivsuse aeglustumine jätkab tarbimise ja investeeringute mõjutamist vähendades laenude ja teiste pangateenuste nõudlust Põhjamaades.“

„Tulemus oli veidi pettumust valmistav peaaegu kõigil rinnetel,“ ütles Nykredit Marketsi analüütik Mads Thinggaard. „Panga omakapitali tootlus, mis langes 10,1 protsendile, võib Rootsi pankade seas osutuda kolmandal kvartalil madalaimaks.“

Nordea aktsia hind on täna langenud 3,6 protsenti, 59,50 Rootsi kroonile.

Hetkel kuum