Ave Lepik • 8. november 2012 kell 12:23

Savisaar mõtles EOK koosolekul naistest

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutab oma veebipäevikus Eesti Olümpiakomitee presidendivalimistest.

„Istusin Virus Olümpiakomitee kongressil eelviimases reas ja mõtisklesin asjade olemuse üle. Teised arutasid spordi rahastamist, mina mõtlesin naiste peale,“ kirjutab Savisaar.

"Tõtt tunnistades oli naisi saalis vaid üksikuid. Paistsid ainult silutud pintsakud ja testosterooni täis õhkkond.

Õnnitlused Kristiina Šmigun-Vähile, kes selles meeste väes EOK asepresidendiks valiti, aga tema oli ka pigem erand kui reegel. Neinar Seli on tubli mees, et Kristiina oma asetäitjaks valis, ma ei välista, et see on üldse esimest korda EOK ajaloos. Meie uisuliidus püüame küll asja tasakaalus hoida, lisaks minule esindab ala EOK juures ka Maire Arm. Ja ka sportlaste hulgas valitsevad meil harmoonia ja tasakaal. Mida me tõestame teile järjekordselt detsembris, kui toimuvad Eesti meistrivõistlused iluuisutamises.

Mina olen naiste poolt, mulle naised meeldivad. Ka spordis. Minu üks lemmikutest on vehkleja Irina Embrich, kes võiks vabalt olla siin saalis ühel aukohtadest. Tegelikult tegi mind kurvaks, et mitmekordne olümpiavõitja Erika Salumäe tundub olevat spordiringkondades unustusse jäetud. Aga võib-olla on see tema enda soov ja tahtmine?

Tallinnas elab 40 000 naist rohkem kui meest. Kõik nad võiksid olla sportlased või vähemalt spordi harrastajad. Ärge häbenege, teie aeg on alles ees! Kui Olümpiakomitee täitevkomitee kokku tuleb, tõstatan ma selle küsimuse president Neinar Seli ja tema asetäitjatega. "

Hetkel kuum