Rainer Saad • 9. november 2012 kell 20:28

USA börs: Obama tahab rikastele kõrgemaid makse

USA börsid kaotasid suurema osa oma tõusust pärast seda, kui president Barack Obama ütles, et rikkad ameeriklased peaksid suuremaid makse maksma.

Dow Jones: 12815    +4    +0,03%Nasdaq: 2905    +9    +0,33%S&P 500: 1380   +2    0,18%

„Me ei saa ainult kärpida ennast majanduslikku õitsengusse,” ütles Obama, vahendas CNBC. „Me peame ühendama kärpimise tuludega ja see tähendab, et rikkad ameeriklased peaksid kõrgemaid makse maksma.”

Dow Jonesi aktsiaindeks kaotas kiiresti oma eelneva edu ning kukkus miinusesse. Päeva lõpuks suutis Dow mõni punkt üleval lõpetada.

Disney aktsia kukkus täna 6%, kuna firma majandustulemused valmistasid analüütikutele pettumuse. McDonald’si aktsia kannatas jätkuvalt peale oktoobri  müügitulemusi. Täna langes aktsia 0,5%. J.C.Penney aktsia langes 5%, kuna jaemüüja teatas kasumist ja käibest, mis jäi alla analüütikute ootustele. J.C. Penney ütles, et kolmanda kvartali kahjum aktsia kohta oli 93 senti ning käive 2,93 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid kahjumiks 7 senti aktsia kohta ja käibeks 3,27 miljardit dollarit. Apple’i aktsia, mis on tipust kukkunud üle 20%, tõusis täna 1,7%.

Kayak Software’i aktsia tõusis täna 27,8%, kuna Priceline.com teatas, et ostab firma 1,8 miljardi dollariga. Grouponi aktsia jätkas oma langusspiraali, kukkudes täna 29,6%, kuna firma nõrk ärimudel ning alla ootuste kasum ja käive tekitavad investorites ebakindlust.

Parem kui oodatud tarbijakindluse näitaja tõstis Brent toornafta hinda 2% ning U.S. light toornafta hinda pisut üle 1%. Andmed Hiina ekspordi kohta aitasid samuti naftahindadel tõusta. Hiina eksport oktoobris tõusis võrreldes möödunud aastaga 11% ning import kasvas 2,8%.

Hetkel kuum