20. november 2012 kell 7:10

Goldman Sachs:ees uus kukkumine

Goldman Sachsi teatel ootab investoreid lisaks septembri tipuga võrreldes 7% kukkunud S&P 500 indeksile enne aasta lõppu ees uus langus.

"Aasta lõpuks lahendust vajav fiskaalkuristik tekitab suurel hulgal ebakindlust ning koos veebruari lõpus saavutatava võlalimiidiga loovad lähitulevikus palju riske languseks," vahendab CNBC panga analüütikute kirja.

Rühma juht David Kostin on arvamusel, et lõpuks suudetakse küll kuristikku vältida, kuid andis vaid 55% tõenäosuse, et see lahendatakse enne aasta lõppu. Lahendus seisneb Kongressi demokraatide ja vabariiklaste ning Valge Maja kokkuleppel, kuidas võlataset vähendada.

Samas on veidi pikemas plaanis Goldman oluliselt optimistlik. Kostini prognooside kohaselt tõuseb S&P 500 2013. aasta lõpuks 1575 punktini, mis eileõhtuse sulgemistasemega võrreldes tähendaks 16% tõusu.

"S&P 500-l on lühiperspektiivis poliitilised riskid, kuid pikas perspektiivis poliitika on toetav," ütles Kostin. Ta tõi välja, et mullu 25. juuli ja 8. augusti vahel kukkus indeks 17%, kui viimati võlalimiit nõudis tõstmist ning toona see tekitas väga soodsaid ostukohti.

"Tagasi vaadates tekitas turu langus atraktiivseid investeerimisvõimalusi, sest pärast seda on S&P 500 rallinud 21%," lisas Kostin.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum