Kristi Malmberg • 3. detsember 2012 kell 6:46

Arrak: vanurite eest hoolitsemine võiks olla  Eesti Nokia

Möödunud reedel toimunud Swedbanki konverentsil ütles majandusteadlane Andres Arrak, et  Eesti võiks sihiks võtta nn silver economy ehk püüda elanikkonna vananemist enda kasuks pöörata

Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse finants- ja majandushariduse konverentsil tõusis  läbiva teemana üles küsimus elanikkonna vananemisega seonduvatest väljakutsetest maailma majandusele.

"Ühiskonna vananemine jätkub ning sellest sõltuvate probleemidega tuleb paratamatult silmitsi seista. Statistika kohaselt loendati möödunud aastal  vanuses 65 ja vanema inimese kohta 3,6 tööealist inimest, aastaks 2050 on suhe aga juba 2,2," nentis Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse juht Anne Sägi.

Konverentsil ettekandega esinenud majandusteadlase Andres Arraku sõnul võiks aga Eesti sihiks võtta hoopis nn silver economy ehk püüda elanikkonna vananemist enda kasuks pöörata. "Mina olen seisukohal, et vananeva elanikkonna eest hoolitsemine võiks olla Eesti Nokia," käis Arrak välja ühe võimaliku tulevikuvisiooni. "Muidugi ei täheda see, et peaks hakkama üksteise otsa hulka spaasid ehitama, kuid võimalusi saaks leida igal juhul."

Ettevõtja Kersti Krachti hinnangul suureneb ka nende inimeste hulk, kes ei soovi pensionil olla, vaid pigem oma teadmisi ja oskusi jätkuvalt tööelus rakendada. "Siin tuleb lahendada aga küsimus, kuidas noored tööd saavad," nentis ta.

 

Hetkel kuum