Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaata, millised firmad on riigi lemmikud

  Eelmisel aastal Eestis korraldatud riigihangetes olid edukaimad pakkujad Ericsson Eesti, Nordecon ja Lemminkäinen Eesti.

  Ericssoniga sõlmis riik kuus lepingut kogumahus 94 miljonit eurot. Nordeconiga tehti 36 lepingut 92 miljoni euro mahus, Lemminkäineniga 51 lepingut 72 miljoni euro mahus.
  Eelmisel aastal korraldati Eestis 6266 riigihanget ning sõlmiti hankelepinguid kogumaksumusega üle 1,8 miljardi euro. Võrreldes 2010. aastaga korraldati 320 riigihanget enam, samuti tõusis sõlmitud hankelepingute kogumaksumus 107 miljoni euro võrra.
  2011. aastal vaidlustati korraldatud riigihangetest 259 riigihanget ehk 4,1%. Ka selle aasta esialgne statistika ei näita vaidlustuste arvu kasvu. "
  Arvestades, et kõik need üle 6000 ostu enam kui 1,8 miljardit euro eest on tehtud riigihangete registri kaudu, on Eestis tagatud riigihangete läbipaistvus ning avatus konkurentsile," kinnitas rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsleri ülesannetes Agris Peedu.
  "Statistika näitab samuti, et Eesti ettevõtjad suudavad üldjuhul rahuldada riigi vajadusi ning vaidlustuste mõõdukas arv viitab hea hankepraktika olemasolule," lisas ta.
  Riigihanke korras telliti enam teenuseid, kokku tehti 2724 hanget maksumusega 530 miljonit eurot. Suurim oli 1221 ehitustöö maksumus 924 miljonit eurot, mis moodustas riigihangete kogumaksumusest poole. Asju osteti 2321 hankega kokku 431 miljoni eest.
  2010. aastaga võrreldes suurenes enam ehitustööde hankelepingute  kogumaksumus 66% võrra. Suurenemine on osaliselt tingitud saastekvoodi müügist laekunud raha suunamisest avalike hoonete projekteerimis-, renoveerimis- ja ehitustöödeks 2012. aasta lõpuni. Samuti on saastekvoodi raha kasutatud asjade ostmiseks, aastaga suurenes nende kogumaksumus 56%.
  Edukaimad pakkujad olid möödunud aastal Ericsson Eesti, Nordecon ja Lemminkäinen. Suurem osa hankelepingutest sõlmiti Eesti ettevõtjatega. Pakkujatega EList sõlmiti 249 hankelepingut maksumusega 76,9 miljonit eurot, väljastpoolt seda sõlmiti 48 hankelepingut maksumusega 14 miljonit eurot.
  Riigihankelepingute kogumaksumuse alusel olid suuremateks hankijateks 2011. aastal maanteeamet, RMK, kaitsevägi, Riigi Kinnisvara ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Kohalikest omavalitsustest hankisid enam Tartu linn, Tallinna kommunaalamet ja Pärnu linn.
  Möödunud aasta veebruarist käivitunud e-riigihangete keskkonnas korraldati 289 e-hanget. Sel aastal on juba 15% riigihangetest korraldatud e-keskkonnas. Tegemist on positiivse tõusutrendiga, mis näitab, et hankijad usaldavad süsteemi ja on e-hangete eelistest järjest teadlikumad.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Apple murdis kolmapäeval end taas maailma kõige väärtuslikumaks ettevõtteks
Apple tõusis kolmapäeval maailma kõige kõrgema turuväärtusega ettevõtteks, kukutades Microsofti esikohalt. Ettevõtte aktsiad tõusid nimelt ligi 4% rekordilise 215.04 dollarini, millega on Apple turuväärtus 3,29 triljonit dollarit.
Apple tõusis kolmapäeval maailma kõige kõrgema turuväärtusega ettevõtteks, kukutades Microsofti esikohalt. Ettevõtte aktsiad tõusid nimelt ligi 4% rekordilise 215.04 dollarini, millega on Apple turuväärtus 3,29 triljonit dollarit.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Wendre loob oma jaekaupluste võrgu
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Telia peakontor kärbib pinda veerandi võrra
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.