19. detsember 2012 kell 21:00

Ansip ei toeta Pentus-Rosimannuse tagasiastumist

Riigikogu eilses infotunnis ütles peaminister Andrus Ansip, et tema arvates pole keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse vabastamine ministriametist seoses Autorollo skandaaliga  mõistlik.

Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal küsis peaministrilt, kas poleks mõistlik Autorollo OÜ skandaali tõttu surve alla sattunud keskkonnaministrile Keit Pentus-Rosimannusele appi tulla ja ta ministriametist vabastada, et ta rahulikult oma asjad korda saaks ajada.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et see pole mõistlik mõte. “Äriühingu tegevuse eest vastutavad juhatuse liikmed, vastutavad ka olulise mõjuga aktsionärid ja seda, et äriühingu omaniku lapsed või perekonnaliikmed peaksid äriühingu tegevuse või tegevusetuse tagajärjel tekkinud kahjude eest vastutama, ma varasemas praktikas kohanud ei ole,” ütles Ansip.

“Jah, neid rünnakuid on olnud igasuguseid. Mõned kombinatsioonid või konstruktsioonid tunduvad mulle väga kummalised. Lugesin ühest online-väljaandest, just kui Keit Pentuse perekond tegeleks autovedude äriga edasi ja siis lähemalt uurimisel selgus, et tegemist on Keit Pentuse abikaasa endise naise õe mehega, ja minul olid väga suured raskused arusaamisega, kuidas see saaks Keidi perekond olla,” lisas Ansip.

Tõenäoliselt pidas Ansip silmas eilset Äripäeva, mis kirjutas, et Autorollo pikaajaline Soome klient ostab nüüd teenust Rain Rosimannuse ekskälimehe ja koolivenna Margus Tambergi firmalt Vot & Sun, kus Äripäeva andmetel keerab veoki rooli ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentus.

Ajakirjanikud on võlaküttide teenistuses. Tamberg sai selle aasta kevadel pärast mitut juriidilist tehingut Autorollo tütarfirma AutoHills omanikuks. Sellesse ettevõttesse viidi Autorollo varad pärast seda, kui ettevõtte omanikuks sai Rain ja Keit Pentus-Rosimannuse palvel advokaat Siim Roode.

“Minu arusaamine ajakirjandusest on olnud selline, et ajakirjanik peab olema aus ja objektiivne, püüdlema tõe poole,” jätkas Ansip vastamist. “Ta ei pruugi tõeni kunagi jõuda, aga ta peab püüdlema tõe poole. Praegu mulle küll tundub, et mõni ajakirjanik on olnud lihtsalt võlaküttide teenistuses ja see nendele ajakirjanikele au ei tee,” ütles peaminister.

Toobal küsis Ansipilt, miks on keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus nii suure surve alla sattunud. “Seda küsimust tuleks küsida eelkõige ajakirjanikelt ja nendelt inimestelt, kes juba enam kui kolm nädalat on ajalehetoimetusi mööda käinud ja edastanud seal mitmesuguseid süüdistusi Keit Pentuse aadressil,” selgitas Ansip.

Hetkel kuum