Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip ei toeta Pentuse tagasiastumist

  Riigikogu tänases infotunnis ütles peaminister Andrus Ansip, et tema arvates pole keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse vabastamine ministriametist seoses Autorollo skandaaliga  mõistlik.

  Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal küsis peaministrilt, kas poleks mõistlik Autorollo OÜ skandaali tõttu surve alla sattunud keskkonnaministrile Keit Pentus-Rosimannusele appi tulla ja ta ministriametist vabastada, et ta rahulikult oma asjad korda saaks ajada.
  Peaminister Andrus Ansip ütles, et see pole mõistlik mõte. "Äriühingu tegevuse eest vastutavad juhatuse liikmed, vastutavad ka olulise mõjuga aktsionärid ja seda, et äriühingu omaniku lapsed või perekonnaliikmed peaksid äriühingu tegevuse või tegevusetuse tagajärjel tekkinud kahjude eest vastutama, ma varasemas praktikas kohanud ei ole," ütles Ansip.
  "Jah, neid rünnakuid on olnud igasuguseid. Mõned kombinatsioonid või konstruktsioonid tunduvad mulle väga kummalistena. Lugesin täna ühest online väljaandest, just kui Keit Pentuse perekond tegeleks autovedude äriga edasi ja siis lähemalt uurimisel selgus, et tegemist on Keit Pentuse abikaasa endise naise õe mehega ja minul olid väga suured raskused arusaamisega, kuidas see saaks Keidi perekond olla," lisas Ansip.
  Tõenäoliselt pidas Ansip silmas tänast Äripäeva, mis kirjutas, et transpordiäri ministri peres jätkub. Äripäev kirjutas, et Autorollo pikaajaline Soome klient ostab nüüd teenust Rain Rosimannuse ekskälimehe ja koolivenna Margus Tambergi firmalt Vot&Sun, kus Äripäeva andmetel keerab veoki rooli ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentus.
  Tamberg sai selle aasta kevadel pärast mitut juriidilist tehingut Autorollo tütarfirma AutoHills omanikuks. Sellesse ettevõttesse viidi Autorollo varad pärast seda, kui ettevõtte omanikuks sai Rain ja Keit Pentus-Rosimannuse palvel advokaat Siim Roode.
  "Minu arusaamine ajakirjandusest on olnud selline, et ajakirjanik peab olema aus ja objektiivne, püüdlema tõe poole," jätkas Ansip vastamist. "Ta ei pruugi tõeni kunagi jõuda, aga ta peab püüdlema tõe poole. Praegu mulle küll tundub, et mõned ajakirjanikud on olnud lihtsalt võlaküttide teenistuses ja see nendele ajakirjanikele au ei tee," ütles peaminister.
  Toobal küsis Ansipilt, miks on keskkonnaminister nii suure surve alla sattunud. "Miks on Keit Pentus sattunud ajakirjanduse rünnakute alla? Seda küsimust tuleks küsida eelkõige ajakirjanikelt ja nendelt inimestelt, kes juba enam kui kolm nädalat on ajalehetoimetusi mööda käinud ja edastanud seal mitmesuguseid süüdistusi Keit Pentuse aadressil. Küsisin täna minister Pentuse käest, kas ta on lõpuks saanud tutvuda selle hagiga, mille olemasolu on väidetud juba enam kui kolm nädalat, ja ta kinnitas mulle, et temal pole olnud võimalust selle väidetava hagiga  tutvuda," selgitas Ansip.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Tööpäev parima juhiga: viis nippi, kuidas olla edukam juht
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.
Puhkajad leidsid telgivaia maasse lükates lennukipommi
Eile pärastlõunal said demineerijad väljakutse Ida-Virumaale Alutaguse valda Rannapungerja külla, kus puhkajad leidsid telgivaia maasse lükates lõhkekehasarnase metallist eseme.
Eile pärastlõunal said demineerijad väljakutse Ida-Virumaale Alutaguse valda Rannapungerja külla, kus puhkajad leidsid telgivaia maasse lükates lõhkekehasarnase metallist eseme.