Alyona Stadnik • 20. detsember 2012 kell 9:25

"SEB-l polnud mõistlik Enskildat hoida"

Avaron Asset Management ASi partneri ja fondijuhi Peter Priisalmi sõnul on SEB Enskilda Läti ja Leedu üksuste maha müümine positiivne uudis. Ilmselt polnud see suurte tuludega äri, muidu ei oleks SEB seda maha müünud, lisas ta.

"Heade tegijate jaoks on turul alati ruumi. Soovin neile edu," kommenteeris ta.

Priisalm lisas, et turg on suhteliselt väike ja ilmselt suurele ettevõttele ei olnud mõistlik seda kulu üleval hoida. "Olen nende inimestega varem koos töötanud, nad on pädevad sellel alal ning suudavad paindlikumalt toimetada kui suure organisatsiooni all," märkis ta.

Mis võiks olla selle tehingu väärtus, mis hinnaga maha müüdi? "Arvan, et seal on rohkem küsimus selles, et kui see oleks väga suurte tuludega äri, siis pank ei oleks sellest väljunud. Pigem on turul täna neid projekte vähe, aga kulubaas on kõrge. Ma arvan, pigem oli tegu sellise kokkuleppega ja arvan, et suurt rahasummat seal vahel ei ole," vastas Priisalm.

SEB Enskilda ettevõtete rahanduse endised Eesti ja Läti üksused jätkavad Balti riikides tegevust uue nime Superia all. Ettevõtted töötavad endises koosseisus oma kontorites Tallinnas ja Riias Henrik Igasta, Priit Koidu, Lauris Balga ja Martins Krutainise juhtimisel, teatas ettevõtte.

Avaron on Eesti kapitalil üles ehitatud varahaldusfirma. Ettevõtte investeerimisjuhtidel on enam kui kümneaastane kogemus rahaturgudele investeerimisest.

Hetkel kuum