Laura Mallene • 26. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Lendude teenindaja koondab

Lennuoperatsioonide vähemise tõttu peab töötajaid vähendama ka Tallinnas lende teenindav ettevõte.

Estonian Airi ja teiste lennuoperatsioonide mahu vähenemisega seoses pole Kepi sõnul lihtsalt tööd.  ”Koondamisostsus tuli seoses lennuoperatsioonide mahu vähenemisega. Siin ei ole midagi keerulist – Estonian Air, Finnair. Czech Airlines lahkus 9. jaanuaril,” sõnas Kepp. ”Maht on langenud umbes 30 protsenti. ”

Seega koondati 14. jaanuaril vakantsed ametikohad, mis loodi eelmisel aastal seoses Estonian Airi buumiga.

”Sügisel kes läks kooli – kasutame suvel õpilastööjõudu– kes läks ülikooli, kes kandideeris mujale. Need kohad me koondasime,” selgitas Kepp. ”Lisaks koondasime sel nädalal viis töötajat. Meie töötajate arv on 234, alates 18. veebruarist me viiele töötajale ei saa tööd pakkuda. Sest tööd ei ole.”

Ta ei tea, kas koondatute nimekirja peab pikendama veelgi.

”Kui ma teaks, mis Estonian Air teeb nädala pärast, siis ma saaks sellele küsimusele vastata,” ütles ta. ”Aga ma arvan, et mitte keegi ei tea, mis saab.”

Ettevõte koondas ka kaks vastloodud ametiühingu juhatuse liiget. ”Teade ametiühingust anti meile 18. jaanuaril. Koondamisteated on väljas jaanuari algusest. See, et sinna nimekirja sattus kaks ametiühingu rakukese juahtusse – see vastab tõele,” rääkis Kepp. ”Aga me ei olnud sellest rakukesest teadlikud."

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum