Alyona Stadnik • 12 veebruar 2013

Mägus: eestlane eelistab ikka välismaad

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees ja Nordic Hotelsi juht Feliks Mägus tõdes, et eestlased kindlasti ei eelista oma riigi reise rohkem kui välisreise, kuid tänu kindlustundele peatutakse Eesti majutuskohtades rohkem kui varem.

"Julgen väita, et statistika näitab, et inimestel läheb paremini ning majandusliku turvalisuse mõttes on julgem tunne," lausus Mägus.

Statistikaamet teatas, et Eesti majutusettevõtteis peatus mullu 966 000 siseturisti, mis on 5% rohkem kui aasta varem.

"Ilmselt tehakse lühemaid nädalavahetuse puhkusi Eesti piires, külastatakse spaasid, käiakse Lõuna-Eestis suusatamas ja looduses puhkust veetmas. Kui sõidetakse teise linna konverentsile või tööreisile, siis peatutakse ilmselt pigem hotellis, mitte tuttavate ja sugulaste juures, mis masu ajal oli tavapärane," põhjendas Mägus. 

Rääkides välisturistidest, lausus Mägus, et ka Nordic Hotels tegi eelmisel aastal rekordi. „Tulemus ületas kõiki eelnevate aastate turistide arve. Meil on lihtne rekordeid teha, sest avasime hotelli vahetult enne masu ning oleme igal aastal oma tulemusi kasvatanud. Oli hea aasta,“ nentis Mägus.

Nordic Hotels OÜ käive kasvas eelmisel aastal 12,6% ning täitumus oli umbes 70%. „Sellel aastaga on pigem nii, et teadmatust on palju ja suuri kasvuprognoose ei ole teinud,“ lausus Mägus. 

Hetkel kuum