Laura Mallene • 15. veebruar 2013
Jaga lugu:

Peeter Koppel: finantstehingu maksu mõju Eestile väike

Euroopa Komisjon esitas eile uuesti finantstehingute maksu direktiivi eelnõu. SEB privaatpanganduse osakonna strateegi Peeter Koppeli sõnul on maksu mõju Eestile väike.

”Maksu mõju Eestile on suhteliselt väike, sest meie turg just kõige suurem ei ole. Aga mis puudutab üldist keskkonda, kus me kahtlemata sees oleme, siis selliste maksuettepanekute tegemine iseenesest on kahtlemata äärmiselt kahetsusväärne,” sõnas Koppel.

Kui vaadata ajaloolist konteksti ja IMFi uuringuid sellest, kuidas finantstehingute maksud mõjunud on, siis on see Koppeli sõnul lõppkokkuvõttes ikkagi maks, mis mingisuguses kontekstis vähendab likviidsust, suurendab volatiilsust, selle kaudu ka kapitali hinda. Kui kapitali hind läheb kallimaks, siis on see arengu pidur.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum