Romet Kreek • 22. märts 2013 kell 11:50

Sloveenia on järgmine?

Sloveenia USA dollarites võlakirjade hinnad langesid, surudes tootlused selle aasta kõrgemale tasemele, kuna Sloveenia päästmise risk on kasvanud.

2022. aastal lõppevate võlakirjade tootlus kerkis 5,437%le.

Kahe päeva vanune peaministri Alenka Bratuseki valitsus võib olla sunnitud paluma rahvusvahelist päästmist, et lappida pangandussüsteemi, kuna poliitiline risk on tõusnud, kirjutasid eile Nomura analüütikud. Valitsuskabinet on signaliseerinud, et nad pooldavad kasvu toetavat poliitikat kasinuse asemel, mis ähvardab suurendada võlga, aeglustada eelarvepuudujäägi kahanemist ja võib viia võlareitingu kärpimiseni, kirjutasid analüütikud Peter Attard Montalto ja James Burton.

„Võlakirjatootluse tõus peegeldab riigi vajadust müüa juuniks võlakirju, et finantseerida eelarvet ja maksta tagasi lõppevat võlga ning turg paistab seda hinda arvestavat,“ ütles Capital Geneticsi direktor Andraz Grahek. „Arvestades, milliseid judinaid tekitab Küpros, paistavad investorid küsivat – kes on järgmine.“

Hetkel kuum