• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luba ületunde ja maksa nende eest ehk 6 kuuga kasumisse

  Uksetootja Saajose tegevjuht Jaan Allem viis kahjumis firma poolaastaga kasumisse ning kasvatas klientide rahulolu. Ühe nipina kasutas ta ületunde.

  Allem võttis juhtimise üle ettevõtte jaoks raskel ajal, eelmise aasta juulis, kui Saajose poole aasta kahjum oli juba 142 000 eurot ning kaadrivoolavus aasta algusest 25%. "Tegu oli erakorralise olukorraga, portfellis oli tohutult tellimusi, kaugelt üle võimete piiri. Miks need olid kokku ahmitud, ei oska ma seletada," märkis Allem.
  Edasi tegutses Allem nagu näide Eliyahu M. Goldratti juhtimisraamatust "Eesmärk". "See on täpselt see, mida me tegime: sorteerisime tellimused ning vaatasime, mida pooleliolevatest tellimustest saame kohe ära teha. Järgmine oluline samm, mida tegime, oli kliendi informeerimine tarneajast," rääkis Allem. "Tuleb rääkida ausalt ära, mitte vassida."
  Kuna olukord oli kehv, siis ei julgenud keegi ka palkadest rääkida. "Minu küsimus oli, miks ei pandud inimesi tööle nii palju, kui nad tahavad - ja miks mitte neile siis ületöö eest rohkem maksta. Selle nimel, et tellimused valmis saada. Rääkisin töölistega ja nad olid kahe käega nõus rohkem palka saama," lausus Allem.
  Milliseid soovitusi Allem andis, kuidas tööd efektiivsemaks muuta ning millistel põhjustel on soome ehitusettevõtja eesti omast parem, loe pikemalt tänasest Äripäevast. 
   
   
  Autor: Alyona Stadnik, Rivo Sarapik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.