• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puusaag firma tulemustega väga rahul

  Ligi viiekümnesse riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiva Wolf Groupi 2012. majandusaasta müügikäive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi 12% ulatudes 91 miljoni euroni.

  Wolf Groupi ärikasum moodustas 8,3 miljonit eurot. Majandustulemustele avaldasid positiivset mõju tootmisefektiivsuse kasv, ekspordi laiendamine uutesse riikidesse ning positsioonide tugevdamine olemasolevatel eksportturgudel.
  „Grupi tulemusega võib väga rahul olla, sest see vastas meie ootustele, plaanidele ja ettekujutustele,“ rääkis Wolf Groupi juhatuse esimees Jaan Puusaag pressiteate vahendusel. Tema sõnul kasvas eelmisel aastal kõige rohkem müük Vene turule, mis on jätkuvalt ettevõte jaoks kõige suurem eksportriik. „Venemaal oli turg soodne. Tõsi, seal pole küll ehitusbuumi, aga kasvatasime turuosa konkurentide arvelt. Ühtlasi saime juurde mõned suured kliendid, mis tõstsid oluliselt meie Venemaa tehase müüki,“ lisas Puusaag.
  Lisaks Venemaale paistsid suurepärase kasvunumbritega silma ka Poola ja Baltimaad, samuti Wolf Groupi tütarfirmad Bulgaarias ja Rumeenias. Näiteks Lätis ja Leedus suurenesid müügid pea 20%. Puusaagi sõnul oli eelmisel aastal nendel turgudel selgelt tunda kriisijärgset taastumist. „Asjad hakkasid jälle liikuma, hakati rohkem ehitama ja remontima,“ selgitas Puusaag.
  Mullu laienes Wolf Group Argentiina, Tšiili, Kolumbia ja Peruu turgudele. Ekspordiportfelli lisandusid muuseas sellised riigid nagu Makedoonia, Kosovo ja Belgia. Suurt potentsiaali näeb Wolf Group Türgis.
  Wolf Group koondab ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Grupi tehased asuvad Eestis ja Venemaal, müügiüksused nii Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis kui Kasahstanis. Ekspordigeograafia hõlmab ligi 50 riiki Norrast Austraaliani, Brasiiliast Jaapanini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.