Kaisa Gabral • 25. juuni 2013
Jaga lugu:

Vahter: Ülemiste keskkond sobib töönarkomaanidele

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul kaalutakse linnakusse kortermajade ehitamist. 1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul sobib Ülemiste keskkond pigem töönarkomaanidele.

"Sellised "linn linnas" kontseptsioonid on mujal maailmas üsnagi laialt levinud.Ülemiste City, kui täna ainult ärilinnakuks spetsialiseerunud arendus, leiab kindlasti sisemist nõudlust elamispindade järele. Ma ei välistaks ka väljaspoolt huvilisi, sest väljakujunenud või kujundatav infrastruktuur, teenused ühest kohast, toimib lihtsa magnetina," kommenteeris Martin Vahter ja lisas, et lähedal on ju ka  Ülemiste Keskus, tulevikus ka trammipeatus ühendusega kesklinna ja juba täna eksisteeriv rongipeatus.

"Ainuke asi, mis mind isiklikult kõhklema paneb, on siiski arendusprojektiga piirnevate alade mahajäämus kaasaegsest mõtlemisest ning loomulikult Tallinna Lennujaam. Keskkond sobib rohkem siiski nn töönarkomaanidele kui peredele," lisas Vahter. Tema sõnul mõjuks see ärikvartalile ka positiivselt. "Küll ma aga ei julgeks teha seda väga suures mahus. Põhjus seisneb kasvõi selles, et ega iga lihtne bürootöötaja ei suuda endale uues elamus elamispinda lihtsalt lubada.Ehitushindu kõrvutades võib keskmise ehitushinnana välja tuua 800-900€/m2, millele lisandub maa hind," lisas Vahter.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum