2. juuli 2013 kell 10:18

Michal uue firma nimest: Äripäev oli juba võetud

 "Naljaga pooleks võib öelda, et kaalusin Äripäeva, aga see oli juba võetud," kommenteeris Kristen Michal oma uuele firmale nimepanekut ja lisas, et nii tuligi panna nimeks Rohelised Torud. 

"Ettevõtte nimi omab tähendust mulle ja võib-olla veel mõnekümnele sõbrale, mitte laiemale avalikkusele," ütles endine justiitsminister ja praegu riigikogu liige Michal.

Riigikogu liikmete majanduslike huvide deklaratsioonist selgub, et riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmel Kristen Michalil on 2500eurone osalus firmas Rohelised Torud, mis on loodud tänavu mais.

Firma põhitegevusalaks on investeerimine võlakirjadesse ja väärtpaberitesse. Ettevõtte omanik ja juhatuse liige on Kristen Michal.

"Olen ettevõtlikesse inimestesse alati siira austusega suhtunud ja seepärast lõin ka oma ettevõtte, kui sobiv hetk tekkis," avas Michal Roheliste Torude sünni tausta. "Kuna elus tihti on nii, et aeg on piiratud, siis on ehk tulevikus selle võrra lihtsam oma sääste hallata."

Oma väärtpaberiinvesteeringud müüs Michal ära, jättes alles vaid mõned väärtpaberid, ja seda raha investeerib ta läbi endale kuuluva ettevõtte. "Täna kuulan häid nõuandeid, kuhu ja kuidas investeerida, kas väärtpaberitesse või leian mõne ettevõtmise, millesse panustada investorina. Summad on väiksed, nii et parimal juhul võin põhieriala kõrvalt olla tagasihoidlik väikeettevõtja."

Autor: Kadri Jakobson, Ave Lepik

Hetkel kuum