29. august 2013 kell 10:32

Savisaare ja Kofkini kaebus jäi rahuldamata

 Põhja prokuratuuri määruse vastu kohtusse läinud Edgar Savisaar ja ettevõtja Aleksander Kofkin said eile ringkonnakohtult mitterahuldava otsuse.

Tallinna ringkonnakohus jättis eilse määrusega läbi vaatamata Edgar Savisaare ja Aleksander Kofkini esindajate Üllar Talviste ja Oliver Nääsi kaebuse Harju maakohtu eeluurimiskohtuniku 28. juuni määruse peale ning tagastas selle esitajatele, märkis Tallinna halduskohtu ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Savisaar ja Kofkin käivad kohut Põhja ringkonnaprokuratuuriga, kes saatis kahe ja poole aasta eest Šveitsi õiguskaitseasutusele õigusabitaotluse, et saada andmeid Savisaare ja tema laenuga seotud inimeste ja firmade kohta.

Nüüd on kaks kohtuastet öelnud, et prokuratuuri õigusabipalve Šveitsi oli õiguspärane.

Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder sõnas, et vaidlus on jätk halduskohtus toimunud vaidlusele. „Sisu on enam-vähem sama. Kummalegi pole praegu kahtlustust esitatud. Jätkub kriminaalasja eeluurimine ja tõendite kogumine,“ sõnas Põder.

Savisaare ja Kofkini esindajad kaebasid ringkonnakohtule Harju maakohtu eeluurimiskohtuniku juunis tehtud määruse peale, mis jättis rahuldamata Savisaare ja Kofkini kaebuse riigiprokuratuuri vastu. Eile otsustas ringkonnakohus, et ei vaata kaebust läbi ja tagastab selle esitajatele.

Määruse võib riigikohtule kümne päeva jooksul edasi kaevata.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum