• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Danske juht lahkub päevapealt

  Taani Danske panga nõukogu nimetas täna panga uueks juhiks Thomas F. Borgeni ja lasi panga senisel juhil Eivind Koldingil päevapealt minna.

  "Me oleme sellises faasis, kus me püüame panka muuta rohkem klientidele orienteeritud pangaks. Nõukogu soovib, et juhtkond ja organisatsioon kiiresti kõigis parameetrites muutuks, et tagada konkurentsivõime paranemine ja suurem tulusus. Nõukogu leiab, et Eivind Koldingi suurtest professionaalsetest oskustest ja inimlikest omadustest hoolimata on meil praeguses etapis vaja sellist juhti, kel on  pangateenustest sügavam arusaaam. Sel põhjusel oleme nimetanud panga uueks tegevjuhiks Thomas F. Borgeni," teatas panga nõukogu esimees Ole Andersen.
  Nõukogu toonitas, et juhivahetus ei ole seotud Taani suurima panga majandusliku olukorraga, vahendas uudistebüroo Six.
  Thomas F. Borgen on Danske pangas töötanud 1997. aastast, vastutades viimati korporatiiv- ja institutsionaalse panganduse valdkonna eest.
  Eivind Kolding sai panga tegevjuhiks 2012. a alguses. Pärast kinnisvaramullidest üle saamist Iirimaal ja Taanis, keskendus Danske kulude kärpimisele, et karmistuvate kapitalinõuete ja rekordmadalate intressimäärade tingimustes kasumit suurendada. Koldingi ajal võttis pank kasutusele uue hinnasüsteemi, mis soosis neid kliente, kes enamuse oma pangaasjadest Danskes ajasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Eelmise nädala börsilangus tõmbas Aasia turud kaasa
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Neeme Tammis: kapo kahtlustus annab transpordiameti juhtkonnale hea võimaluse
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.