• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi aasta ärinaine tegi Muhu kollektsiooni

  Rootsi eduka rõivadisaineri Gudrun Sjödéni selle talve mantlite, jakkide ja kollektsioon sai inspiratsiooni Muhu mustritest.

  “Muhu käsitöönaiste loovus on tulvil rõõmsates värvides mustreid ja tikandeid," rääkis omanimelise ettevõtte asutaja ja loovjuht Sjödén Äripäevale. "Nii mina kui ka minu disainimeeskond olime sellest naiselikust jõust täiesti lummatud ning sellest sai meie värviline ja folkloorihõnguline talvekollektsioon oma inspiratsiooni,” ütles ta.
  Sjödén jõudis Muhu saare mustriteni üllatavat teed pidi: 2012. aasta sügisel New Yorgis käies leidis ta sealt raamatu Muhumaast ja Eesti saarestikust. Raamatu rikkalikud illustratsioonid ja Muhu värvikas folkloor innustasid teda looma oma uut Muhu mustritel põhinevat talvekollektsiooni, kuhu kuuluvad peale riiete ka kodutekstiilid.
  Sjödéni sõnul on Balti riikides levinud huvitav traditsioon luua ja valmistada äärmiselt omapärast riietust ja aksessuaare täiesti ootamatutes värvikombinatsioonides. Seetõttu on ka tema Muhu kollektsioonis palju leidlikke tikandeid ja kootud mustreid.
  1941. aastal sündinud Rootsi disainer ja ärinaine Sjödén alustas oma riidekollektsioonide tootmist ja müümist aastal 1974. Ta omab riidepoode Rootsis, Norras, Soomes, Taanis, Suurbritannias, Saksamaal ja USAs. 2012. aastal sai ta Rootsis aasta ärinaise tiitli.
  Autor: Elen Luht, Kadri Bank
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Video: Kaarel Kotkas räägib ükssarviku sünnist
Värske ükssarviku asutaja Kaarel Kotkas rääkis alles laupäeval toimunud investor Toomase konverentsil oma eduloo taustast.
Värske ükssarviku asutaja Kaarel Kotkas rääkis alles laupäeval toimunud investor Toomase konverentsil oma eduloo taustast.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Saksa energiahiid tahab Eesti vetesse rajada hiiglaslikku meretuuleparki
Saksa energiakontsern RWE tahab Saaremaa lähistele rajada kuni 2120 MW võimsusega avamere tuuleparki ja vesinikutehast.
Saksa energiakontsern RWE tahab Saaremaa lähistele rajada kuni 2120 MW võimsusega avamere tuuleparki ja vesinikutehast.