Rainer Saad • 23. oktoober 2013 kell 6:38

Nordea grupp kasvatas kasumit

Nordea Grupi kasum suurenes kolmandas kvartalis eelkõige säästmistoodetest saadud tulu tõttu. Kvartali jooksul vähenesid ka grupi laenukahjumid.

Nordea Grupi tegevjuhi Christian Clauseni kommentaar Nordea Grupi tulemustele:

Vaatamata valitsevale madalale majanduskasvule ja madalatele intressimääradele, suurenesid Nordea tulud kohalikes valuutades võrreldes 2012. aasta III kvartaliga 3% võrra, peamiselt säästmistoodetelt saadud tulu tõttu. Kulud kohalikes valuutades on mõnevõrra vähenenud ja laenukahjumid on vähenenud 26% võrra (28%) – mis on kaasa toonud tegevuskasumi 15%lise suurenemise.

Viimase 12 kuuga oleme saanud 87 000 uut suhteklienti ja ajakiri World Finance on oma edetabelis paigutanud meid Põhjamaade parima pangandusgrupi kohale. Esimese taseme omavahendite suhtarv on suurenenud 2,2% võrra 14,4%ni peamiselt tänu kapitali jõudsale juurdekasvule ja rangele distsipliinile mahtude jälgimisel. Kulutõhusus on meie jaoks jätkuvalt oluline ja näeme, et sellealased algatused on olnud oodatust edukamad. Krediidikvaliteedi paranemine jätkub, eriti laevandussektoris. Grupi laenukahjumid vähenesid 20 baaspunktini. Uusi halbu laene praktiliselt ei lisandunud.

Hetkel kuum