• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea grupp kasvatas kasumit

  Nordea Grupi kasum suurenes kolmandas kvartalis eelkõige säästmistoodetest saadud tulu tõttu. Kvartali jooksul vähenesid ka grupi laenukahjumid.

  Nordea Grupi tegevjuhi Christian Clauseni kommentaar Nordea Grupi tulemustele:
  Vaatamata valitsevale madalale majanduskasvule ja madalatele intressimääradele, suurenesid Nordea tulud kohalikes valuutades võrreldes 2012. aasta III kvartaliga 3% võrra, peamiselt säästmistoodetelt saadud tulu tõttu. Kulud kohalikes valuutades on mõnevõrra vähenenud ja laenukahjumid on vähenenud 26% võrra (28%) – mis on kaasa toonud tegevuskasumi 15%lise suurenemise.
  Viimase 12 kuuga oleme saanud 87 000 uut suhteklienti ja ajakiri World Finance on oma edetabelis paigutanud meid Põhjamaade parima pangandusgrupi kohale. Esimese taseme omavahendite suhtarv on suurenenud 2,2% võrra 14,4%ni peamiselt tänu kapitali jõudsale juurdekasvule ja rangele distsipliinile mahtude jälgimisel. Kulutõhusus on meie jaoks jätkuvalt oluline ja näeme, et sellealased algatused on olnud oodatust edukamad. Krediidikvaliteedi paranemine jätkub, eriti laevandussektoris. Grupi laenukahjumid vähenesid 20 baaspunktini. Uusi halbu laene praktiliselt ei lisandunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.