24. oktoober 2013 kell 5:34

Kruuda: tulumaks olgu astmeline

Ettevõtja Oliver Kruuda peab Eesti ettevõtluse päästmiseks möödapääsmatuks nii valitsuse vahetamist kui ka maksusüsteemi kapitaalset ümbertegemist.

Kruuda kinnitas intervjuus Eesti Päevalehele, et 1992. aastal tehtud maksusüsteemi jätkumine on lihtsalt mugavus, kuna tollal polnud riik võimeline töövõtjaid taga ajama ja tehti nii, et tööandja maksab tööliste eest makse. Kruuda hinnangul tuleb nüüd panna ettevõtjatele peale tulumaks ja väljaviidav kapital maksustada, kõik tööjõuga seotud maksud tuleb aga kanda töövõtjale ja kehtestada astmeline tulumaks. Viimane sel kombel, et kuni 1200 euroni ei maksa midagi, üle 4000 euro oleks tulumaks 15% ja üle 7000 euro 20%.

Samuti tuleks Kruuda sõnul tõsta käibemaksu 25 protsendile, jättes esmatarbekaupade käibemaksu 5-le või 0-protsendile ning kehtestada luksusmaks. "Kui tulumaksu vähendada, siis tarbimine suureneb ja raha laekub riigile suurema käibemaksu arvelt," selgitas Kruuda.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum