• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kruuda: tulumaks olgu astmeline

  Ettevõtja Oliver Kruuda peab Eesti ettevõtluse päästmiseks möödapääsmatuks nii valitsuse vahetamist kui ka maksusüsteemi kapitaalset ümbertegemist.

  Kruuda kinnitas intervjuus Eesti Päevalehele, et 1992. aastal tehtud maksusüsteemi jätkumine on lihtsalt mugavus, kuna tollal polnud riik võimeline töövõtjaid taga ajama ja tehti nii, et tööandja maksab tööliste eest makse. Kruuda hinnangul tuleb nüüd panna ettevõtjatele peale tulumaks ja väljaviidav kapital maksustada, kõik tööjõuga seotud maksud tuleb aga kanda töövõtjale ja kehtestada astmeline tulumaks. Viimane sel kombel, et kuni 1200 euroni ei maksa midagi, üle 4000 euro oleks tulumaks 15% ja üle 7000 euro 20%.
  Samuti tuleks Kruuda sõnul tõsta käibemaksu 25 protsendile, jättes esmatarbekaupade käibemaksu 5-le või 0-protsendile ning kehtestada luksusmaks. "Kui tulumaksu vähendada, siis tarbimine suureneb ja raha laekub riigile suurema käibemaksu arvelt," selgitas Kruuda.
  Loe pikemalt Eesti Päevalehest.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.