• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Buffett teenis “massihävitusrelvadelt”

  Investeerimisguru Warren Buffetti Berkshire Hathaway kolmanda kvartali puhaskasum kasvas aastaga 29%, kuid ärikasum tuli analüütikute oodatust väiksem.

  Rahalises mõttes palju maksva aktsia sära on tuhmunud. Ettevõte ujub rahas, võimalik on teha suuri tehinguid, kuid pärast ketšupitootja H. J. Heinzi ostu valitseb justkui vaikus. Berkshire’i rahajääk kasvas kolm kuud varasemalt 35,7 miljardilt dollarilt 42,1 miljardile dollarile.
  Buffetti juhitava Berkshire Hathaway aktsia on nagu panus USA majandusele, olles alternatiiviks aktiivselt juhitud aktsiafondidele või indeksiaktsiatele.
  Investeerimisguru teod ja sõnad lähevad tihti vastuollu. Kunagi nimetas ta näiteks tuletistehinguid massihävitusrelvadeks. Buffett puutus tuletistehingutetga kokku ühe kindlustusseltsi ülevõtmisel, kus ta neid tehinuid lõpetas. Kui Berkshire ostis 1998. aastal edasikindlustaja General Re, siis oli Buffettil tegevust, et laadida maha 23 218 tuletistehingut 884 tehingu vastaspoolega. “Otsutasime selle “derivatiivipoe” sulgeda,” kirjutas Buffett Berkshire’i aktsionäridele.
  See aga ei seganud tal finantskriisi karmimatel aegadel teenimast hiigelsummasid neidsamu “massihävitusrelvi” tootes ehk müügioptsioone välja kirjutades. Praegu tundub, et tal on läinud hästi, kuid vastuse annab aeg ja optsioonide lunastusaeg saabub alles paljude aastate pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.