• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurotsooni ohustab kolmas majanduslangus

  Eurotsoon võib 2014. aastal seista silmitsi kolmanda majanduslangusega kuue aasta jooksul kui arenevate turgude majanduskasv aeglustub rohkem kui ennustatud, ütles Standard & Poor’s reitinguagentuuri vanemanalüütik.

  Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika majandusanalüütik Jean-Michel Six märkis, et arenevad turud nagu Türgi ja Brasiilia on suuresti mõjutatavad maailma peamiste pankade poliitikast ja nende majanduskasvu igasugune langus oleks eurotsoonile valus löök.
  “Välistekkelised šokid, näiteks arenevate turgude oodatust aeglasem majanduskasv võib eurotsoonile põhjustada uue languse, mis oleks juba kolmas sööst allakäigutrepil viimase kuue aasta jooksul,” märkis Six.
  Euroala ohustavad riskid tulevad kõige suurema tõenäosusega Türgist, Brasiiliast, Indiast, Lõuna-Aafrikast ja Indoneesiast, mida Six kutsub “õrnaks viieks”.
  17 eurotsooni riiki näevad kurja vaeva majanduslangusest taastumisel. Eurotsooni majandus on madalseisus olnud kahel korral: 2009 ja 2012 aastal. Ametlik Eurostati statistika väidab, et eurotsooni majandus kasvas 2013. aastal 0,4%.
  Six ütles, et 2014. aasta eurotsooni langus võib pöörduda madalast inflatsioonitasemest, mis oktoobris oli 0,7%, deflatsiooniks.
  “Me oleme viimaks jõudmas inflatsioonitasemeni, mis on 0,5% - me oleme kõvasti allpool ametlikku, Euroopa Keskpanga plaanitud 2% normi,” sõnas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.