Ave Lepik • 4. detsember 2013 kell 10:53

Tallinnas müüdi 3 miljonit maksev maja

Novembris müüdi Tallinnas kalleim maja 3 000 000, korter 676 000 ja krunt 250 000 euro eest, vahendab 1Partner.

Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaate põhjal tehti novembris Tallinnas kinnisvaraga 1016 ostu-müügitehingut, mis on 6,4% vähem kui oktoobris.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on korteri keskmine ruutmeetrihind stabiilne, kuid silma paistavad väga suured tehingud, mida varem tehti vähe. “Laen on odav ja turul raha liigub. Kuna kontol sulab raha nagu jõuluküünal ja räägitakse negatiivsetest intressidest, siis paigutavad inimesed vaba raha kinnisvarasse,” ütles Vahter.

Tallinna korteritega tehti novembris 699 tehingut, mis on 8,9 protsenti vähem kui oktoobris. Tallinna korteri keskmine ruutmeeter maksis 1223 eurot, mis on 1,3 protsenti madalam kui oktoobris.

Tallinnas müüdi novembris 36 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on nelja võrra enam kui eelmisel kuul. Hoonestamata elamumaa kinnistuid müüdi novembris Tallinnas seitse, mis on kuue võrra vähem kui oktoobris.

Hetkel kuum