• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitus. Sarmet: Eestis on ehitised ohutumad kui Lätis

  Eestis on erinevalt Lätist ehituskontroll tugevam ning seetõttu on meil ka ohutumad ehitised, rõhutas majandusministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Margus Sarmet.

  “Suurte rahvarohkete hoonete puhul on meil ekspertiisikohustus, omaniku järelevalve, mida Läti seadus minu andmetel ei tunne. Ja ehituskultuur on õnneks natuke kaugemale arenenud,” rääkis Sarmet eelmisel nädalal toimunud ehituskonverentsil. Ta rõhutas, et Eestis on kasutusel funktsioonid, mis tagavad parema ehituskvaliteedi ning ohutumad ehitised.
  Läti katastroofi kohta tema sõnul ennatlikke järeldusi teha ei tohiks, kuna ametlikke uurimistulemusi siiani ei ole tulnud. “Kui saame teada, mis tegelikult juhtus, siis saame teha riski- ja kontrolliplaanid ja kõik muud asjad. Ärme torma ajas ette,” soovitas Sarmet.
  Konverentsil osalejad küsisid ka Läti Maxima-tragöödia näitel, et kas riik peaks muutma hankeseadust, mis praegu sunnib ehitama 20% alla omahinna. Sarmeti sõnul võib ehituse hinnal ja ehituse ohutusel olla kaudne seos, ent see ei pruugi nii olla.
  Konverentsil nenditi ka, et Eesti projekteerijate töö on tihtilugu ülejala tehtud, käimata kordagi objektil. “See, et projekteerimise aeg on liiga lühike ja tehakse palju alapakkumisi, võib kaasa tuua teatud asjade tegemata jätmise,” nentis Sarmet ja lisas, et need tegurid ei ole aga kindlasti korrelatsioonis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.