17. detsember 2013 kell 5:25

Arst: varustasin Eesti sportlasi dopinguga

 Tartu arsti Vitali Bernatski väitel on ta süstinud või andnud dopingut paljudele Eesti sportlastele. Tema kundede hulgas olid väidetavalt aastail 1995–2007 meie tuntud kergejõustiklased.

Ained, mida Bernatski süstis või andis, olid genotropiin ehk kasvuhormoon ja Recormon ehk erütropoetiin – lühidalt EPO. Need kaks kuuluvad ravimite hulka, mis on sportlastele keelatud, kirjutab Eesti Päevaleht.

1991. aastast Tartu Leivakombinaadi ruumes taastusravikeskust pidanud ja leivakombinaadi töötajaid ravinud Bernatski meenutab, et 1990-ndate keskpaigas – täpsemalt võis olla 1995. aasta – pöördus tema poole ootamatult Margus K. – isik, keda Bernatski varasemast ei tundnud. „Spordiringkondades oli teada, et mul on palju kontakte. Olin sellel ajal tuntud, mul olid teiste arstidega head suhted,” meenutab Bernatski.

Bernatski ja Margus K. said hea kontakti, arst ravis enda sõnul Margus K-l ärevus- ja südame rütmihäireid ning aitas teda igati. Just Margus K. oli Bernatski sõnul ka see, kes hakkas kergejõustiklasi tema juurde tooma. Enda väitel süstis ta kahte sportlast ise, üht neist konkreetselt enne ühtesid tiitlivõistlusi.

Eesti Päevaleht ei avalda nende sportlaste ega treeneri nimesid, kuid on kõigi Bernatski nimetatud sportlaste ja nende treenerite või vahendajatega rääkinud. Kõik nad eitavad oma seotust dopinguga.

Pikemalt loe Eesti Päevalehest.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum