• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pentus-Rosimannus: teavitasime ettevõtjaid, ent kaasasime vähe

  Valitsus ei arutanud pikalt ja detailselt keskkonnatasude määrade tõstmisel ehitusmaavaradega seotud ettevõtjatega, tunnistas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

  "Nad olid informeeritud, et valitsus sellise määruse annab, aga keskkonnatasude kontseptsiooni näol oli arutelu protsess käinud mitu aastat," põhjendas Pentus-Rosimannus täna valitsuse pressikonverentsil 12. oktoobri 2012 määruse jõustumiseni viinud valitsuse otsust, mille riigikohus tunnistas osaliselt põhiseadusevastaseks.
  Keskkonnaminister ei nõustunud väitega, et ettevõtjaid ei kaasatud üldse. Tema teatel on keskkonnatasude kontseptsiooni väljatöötamise juures olnud ettevõtete esindusi. Samas 2012. aasta sügisel, kui valitsus andis määrused hindade tõstmiseks, pikka kaasamist ei eelnenud.
  Pentus-Rosimannuse sõnul olid kaevanduse osapooled erinevas seisus. "Näiteks põlevkivi osas oli rahandusministeeriumis pikk arutelu, kas eelistada tulumaksustamist royalty näol või minna keskkonnatasude tõusu teed. Sinna olid põlevkivisektori ettevõtted kaasatud," selgitas minister.
  Justiitsminister Hanno Pevkur lisas keskkonnatasudega seotud riigikohtu otsuse kohta, et samuti pööras kohus suurt tähelepanu õiguspärase ootuse printsiibi kohta, mille järgi ei pea riik pelgama kindlas ajaraamis etteantud arvnäitajate andmist.
  "Küll peab riik selgelt ütlema seda, kui mingid tasumäärad kehtestatakse, siis kas need tasumäärad on muutumatud või võib neid ka muuta," ütles Pevkur.
  Riigikohtu otsuse järgi peab riik maksma vastavalt ettevõtete taotlustele tagasiulatuvalt üle esialgse määra küsitud tasusid, mida nõuti alates 1. aprillist 2013. Keskkonnaministeeriumi hinnangul ulatub tagastatav summa 4,8 miljoni euroni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.