Mullused maailmamajanduse ohud ei realiseerunud

Mari Mets 07. jaanuar 2014, 14:41

Hoolimata aastatagustest hoiatustest eurotsooni halvast käekäigust, ei realiseerunud küll suured majandusohud, kuid maailma majandusaasta tervikuna jäi siiski alla rahuldava, ütles konjunktuuriinstituudi juhtivteadur Leev Kuum.

„Võrreldes teiste euroala riikidega oli Eesti majandusel isegi enam kui rahuldav aasta. Euroala majandus oli lõppenud aastal miinuskasvuga, kuid sellega võrreldes on tänavused väljavaated igati positiivsed. Aasta lõpus oli majanduskliima indeks juba napilt üle ajaloolise keskmise,“ sõnas Kuum.

„Eesti peamiste ekspordipartnerite Soome, Rootsi, Saksamaa, Läti ja Leedu majandusolukord oli aasta lõpus hulga positiivsem kui aasta algul, erandiks on vaid Venemaa. Eesti majanduse olukord oli detsembris ekspertide hinnangul 5,4 punkti – alates viiest punktist võib olukorda rahuldavaks hinnata,“ lisas ta.

„Oodatust aeglasemaks jäi tööstuse areng, seda peamiselt investeeringute vähesuse tõttu. Omakorda aga kasvasid ettevõtjate rahavarud ning ka laenu saamise võimalused. Kuna investeeringud moodustavad umbes veerandi Eesti SKP mahust, pidurdus ka selle kasv,“ selgitas Kuum.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. January 2014, 14:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing