Rolls Royce plaanib üliluksuslikku maasturi

Raido Neemre 10. jaanuar 2014, 22:43

 Luksusautode tootja Rolls-Royce kavatseb peagi oma tootevalikusse lisada maasturi, selgub ettevõtte tegevjuhi Torsten Muller-Otvose avaldusest.

“Segment on väga huvitav ning küsimus seisneb selles, kuidas Rolls Royce välja näeks, kui me siseneksime sellele turule. Me töötame selle kallal intensiivselt ja oleme juba alustanud mudelite visandamist,” sõnas Muller-Otvos CNBCle.

 Uue mudeli turule toomine aitaks Rolls Royceil konkureerida rivaalidega nagu Bentley, mis plaanib oma esimese maasturi turule tuua 2016. aastal. Väljakutse seisneb aga selles, et Rolls Royce ei ole igapäevasõitude auto, sõnas Muller-Otvos.

Hoolimata sellest, et Rolls Royce ei ole maasturite turul esindatud, teatas ettevõte 2013. aastal oma neljadast rekordtulemustega aastast. Ettevõte tootis eelmisel aastal 3630 autot, mis on 1,5% kasv võrreldes 2012. aastaga.

Kõige suuremad müüginumbrid olid Lähis-Idas, kus müük kasvas tervelt 17% ning Hiinas, kus müük kasvas 11%.

 Vastates Bentley 2013. aasta müügiedule, kus kasv oli lausa 19%, ütles Muller-Otvos:“Me opereerime erinevates segmentides. Bentley on pigem masside luksusauto, kuid meie toodame tipp-luksusautosid.”

“Tippmudelite hinnad algavad kaugelt üle 200 000 euro ja me oleme selles vallas teistes kaugel ees,” ütles ta. Bentley maasturite mudelite hinnaks kujuneb ennustuste kohaselt 140 000-160 000 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 22:43
Otsi:

Ava täpsem otsing