Pimcost voolab endiselt miljardeid välja

Fredy-Edwin Esse, California 03. märts 2014, 22:07

Endisest maailma suurimast võlakirjafondist Pimco Total Return Fundist voolab endiselt miljardeid dollareid välja, kuigi raha väljavõtmine kahanes veebruaris 10 kuu aeglaseima temponi.

Investorid lunastasid võlakirjakuningaks tituleeritud Bill Grossi juhitavast Pimco Total Return Fundist veebruariss 1,6 miljardit dollarit, mis on väikseim number pärast eelmise aasta maid, vahendab Bloomberg.

Neto lunastamised on aasta kahe esimese kuuga aeglustunud fondist, mis oktoobris kaotas maailma suurima võlakirjafondi tiitli. Jaanuaris teatas firma kaasasutaja ja kaastegevjuht Mohamed El-Erian, keda peeti Grossi järeltulijaks, et lahkub firmast märtsi keskel.

Pimcol on kokku hallatavaid varasid 1,9 triljonit dollarit, millest nende suurim fond ehk Total Return Fund moodustab 12%. Investorid hakkasid mullu maikuus võlakirjafondidest välja jooksma pärast seda, kui toonane Föderaalreservi esimees Ben Bernanke hakkas rääkima keskpanga stiimulite kokkutõmbamisest.

Morningstari andmeil võtsid investorid 2013. aastal Pimco Total Returnist välja koguni 41,1 miljardit dollarit ning varade netomuutus oli negatiivsed 30,4 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2014, 22:07
Otsi:

Ava täpsem otsing