Vene aktsiaturud tegid tõusu

Fredy-Edwin Esse, California 17. märts 2014, 19:43

Krimmi referendumi järel oodatust lahjemad sanktsioonid Läänest tähendasid head Venemaa aktsiatele, mis tegid enam kui kahe nädala suurima tõusu.

Vene peamine aktsiaindeks Micex rallis tänasega 3,6%, sulgudes 1285,85 punkti peal. Tegu on suurima päevatõusuga pärast 4. märtsi, kui indeks rallis üle 5%, vahendab MarketWatch.

Kehvakesed sanktsioonid lääneriikidelt Venemaale tähendasid head ka Euroopa arenevate turgude aktsiatele, sest Türgi ISE National 30 indeks kerkis 1,6% ning Ungari BUX indeks sulgus 3% plussis. Euroopa peamised indeksid on täna üle protsendi plussis ning USA turud on liikumas nendega samas tempos.

Lisaks Vene aktsiate rallile suutis päeva peale ka Vene rubla kaotusi vähendada, tõustes USA dollari vastu 0,8%, 36,27 rublani. Euro vastu kallines rubla 0,5% ja euro võrdus 50,55 rublaga.

Eile peetud referendumi järel kehtestas Euroopa Liit sanktsioonid 21 Vene ja Ukraina liidrile, kes nende hinnangul oli vastutavad referendumi eest. Turud aga rallisid selle tulemused, sest sanktsioonid ei olnud üldsegi nii karmid nagu oodati.

Venemaa aktsiad on sel aastal konkurentsitult kõige kehvemini esinenud, kukkudes keskmiselt 23%. Eelmise nädala languse tuules kukkus Micex 2012. aasta maikuu tasemele ning analüütikud suurpankadest nagu J.P. Morgan Chase on soovitanud oma klientidel aktsiad maha müüa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2014, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing