Kaisa Gabral • 27. märts 2014 kell 13:04

Siig oli Rannamäe tagandamise vastu

EASi nõukogu esimees Cinzia Siig märkis, et otsus Andres Rannamäe ametist tagandada tuli ühe enamhäälega ja tema isiklikult ei olnud tagandamise poolt.

Küsimustele vastab Cinzia Siig:

EAS otsustas täna peatada Andres Rannamäe volitused EASi juhina. Mis oli peamine põhjus selleks?Nõukogu otsustas Rannamäe juhatuse liikme kohalt tagasi kutsuda, ametlik seisukoht on veel formuleerimisel, see läheb nõukogu liikmetele veel ka kooskõlastusringile. Kuid otsus oli selline jah.

Enne kooskõlastust te ei soovi põhjuseid täpsemalt kommenteerida?Just.

Kas Andres Rannamäele on ette nähtuda ka lahkumiskompensatsioon?Me ei arutanud seda täna. Kompensatsiooni maksmist me täna tõesti ei arutanud.

Kas võib oodata ka nõukogu liikmete vahetusi?Nõukogus me liikmete muudatusi ei aruta, eks seda muudatust arutab uus minister.

Kas sealtpoolt on ettepanekuid selleks tehtud?Ei ole.

Ühe häälega võeti volituste peatamise otsus täna siis vastu?Jah, teil on õige info. Nii kurb kui see ka pole, siis nii see läks. Andres oli viimase konkursi kõige tugevam kandidaat. Hetkel ma võin öelda välja vaid enda arvamuse ja mina hääletasin Andrese tagasikutsumise vastu.

Kas nüüd kuulutate välja uue konkursi?Hetkel on kaks juhatuse liiget – Taavi Laur ja Martin Hirvoja. Taavi Laur on ju varem öelnud, et ta võib jätkata mai lõpuni. Hetkel jätkavad nemad. Uue konkursi väljakuulutamist me täna ei arutanud. 

Hetkel kuum