Rannamäe: olen valmis õiguslikuks kaitseks

Kaisa Gabral 27. märts 2014, 15:51

EASi juhiks pürginud Andres Rannamäe, kelle volitused nõukogu täna peatas, tunnistas Äripäevale, et on valmistunud ka enda õiguslikuks kaitseks.

Küsimustele vastab ametist taandatud EASi juht Andres Rannamäe:

Mis oli peamine põhjus, miks teie volitused täna peatati?
Ootan ka ise sellist motiveeritud ja formuleeritud otsust, ma ei olnud nõukogu arutlusel kohapeal ja ei oska seda arutluse käiku kommenteerida. Ma ei hakkaks spekuleerima.

Olen teadlik volituste peatamisest, kuid pean õigeks seda hetkel mitte kommenteerida.

Kuulsin, et teid hääletati ametist maha ühe häälega, olete sellega kursis?
Ei, seda ma ei tea. Kuid tundus, et see protsess oli vääramatult sinna minemas, nõukogul poleks olnud mõtet väga teistmoodi hakata käituma enam. Hetkel oli see vaid maineküsimus, olen aru saanud, et nõukogul polnud mulle etteheiteid ja neil polnud ka tõendeid, et ma oleksin mingite võltsingutega tegelenud. Olen nõukogule korduvalt kirjalikult ja suuliselt kinnitanud ja tõendanud, et see on valesüüdistus. Selles ma olen kindel ja kaitsen ennast lõpuni. See ei olnud nõukogu otsuse põhjus, pigem oli see maine küsimus.

Kuidas te inimlikust vaatepunktist ennast hetkel tunnete? Te läksite ju EASi, et saada juhiks, oma visiooni ja eesmärkidega, kuid nüüd ei saanud isegi ametisse asuda.
Ega ma õnnelik selle üle kindlasti ei ole. Kuid ju siis tuleb arvestada, et need asjad käivad nii ja sellisteks asjadeks tuleb valmis olla. Äkki ma olin natuke sinisilmne ja arvasin, et asjad päris nii ei käi, kuid tuleb välja, et käivad küll.

Mis edasi saab?
Ärme spekuleeri, samm korraga. Ma olen natukene valmistunud ka enda õiguslikuks kaitseks.

Nõuate te ka mingit kompensatsiooni?
Ärme sellest räägi, ma ei taha spekuleerida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2014, 11:25
Otsi:

Ava täpsem otsing