Rannamäe: mind ilmselt mõisteti

Kaisa Gabral 25. märts 2014, 13:00

EASis kogunes täna erakorraline nõukogu koosolek, et arutada uue juhi Andres Rannamäe pistisekahtlustusega seonduvat. Rannamäe lausus pärast koosolekut, et talle jäi mulje, et nõukogu mõistis ta süütust.

„Mulle jäi mulje, et nõukogu liikmed said aru ja leidsid, et minu seotus selle valesüüdistusega on olematu. Mul on selged faktid ja argumendid, et see pole absoluutselt seotud minuga, et tegelikult on see kahe allhankija omavaheline makseteema. Üks allhankija palus kanda summa teisega seotud ettevõtte kontole ja seal vahel see ongi. See on faktiliselt ja dokumentaalselt ka tõendatud,“ lausus Rannamäe pärast EASi erakorralist koosolekut.

Küsimusele, miks just nüüd see teema tõstatus ja kas kellelgi kolmandal võiksid olla huvid seoses uue juhatuse esimehe kandidaadiga, ei soovinud Rannamäe vastata. „Need küsimused on põhjendatud, kuid ma ei hakka spekuleerima. See paistab nii, seega juhuslikult see välja ei tulnud ja süüdistus on ju ka selliselt esitatud. Kuid ma ei hakka kommenteerima ja spekuleerima,“ märkis Rannamäe.

Seda, kas ta pärast tulevast neljapäeva ka oma ametis jätkab, ta täpselt vastata ei osanud. „Siin tuleb eristada kaht asja. Üks on õiguslik teema, ja selles mul kahtlust pole, mul pole mingisugust süüd. Aga see, et asi on nüüd juba nii suureks puhutud, on juba ka maine teema ja see, et asi avalikustati läbi meediasse lekitamise mitte läbi professionaalse uurimise – see annab asjale juba enda hinnangu. Hetkel on küsimus maines. Kui EAS peaks jääma pikalt sellisesse mainekriisi, siis peab nõukogu ja juhatus vaatama, mis on pikemas perspektiivis kasulikum,“ rääkis Rannamäe.

Eesti Ekspress kirjutas, et möödunud neljapäeval Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse uueks juhatuse liikmeks valitud Andres Rannamäe osas võttis rahandusministeerium ühendust politsei ja prokuratuuriga, teavitades Euroopa Pettustevastasest Ametist (OLAF) saadud infost, et Rannamäe võib olla seotud 570 000 euro teadusrahade kantimisega.

Lisaks kirjutas Äripäev, et Andres Rannamäe võis Luterma nõukogus olles saada nõukogu liikme tasu läbi endale kuuluva firma. Maksu- ja tolliameti arvates olid need konsultatsioonitasudena deklareeritud tehingud näilised, hoidmaks kõrvale maksude tasumisest. Vaidlus otseselt enam Rannamäe firmat ei puuduta, sest maksuametiga käib kohut pankrotistunud Luterma.


 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2014, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing