Rainer Saad • 9. aprill 2014 kell 12:34

Olympuselt nõutakse kahjutasuks 200 miljonit eurot

Kuus panka nõuavad Jaapani kaameratootjalt Olympus 13 aastat kestnud raamatupidamispettuse tõttu kahjutasuks 27,9 miljardit jeeni (200 mln eurot).

Kuue panga kahjunõue on Olympusele suurim, mida valede finantsandmete esitamise eest firmalt nõutakse. Ligi poole kahjutasust nõuavad pangad Mitsubishi UFJ ja Master Trust Bank of Japan, kes pidid Olympuse aktsiaid müüma kahjumiga, kui tuli ilmsiks, et ettevõte on finantsaruannetes valetanud.

„Haldame klientide raha,” ütles Mitsubishi UFJ-i kõneisik Takeshi Yuki Bloombergile. „Kahjumist taastumine on meie prioriteet.”

2012. aasta septembris tunnistasid kolm Olympuse juhtivtöötajat end süüdi kahjumite varjamises. Töötajad olid alates 1990ndatest varjanud kahjumeid kokku 13 aastat. 1,25 miljardi euro suuruse pettuse avastas 2011. aastal ettevõtte endine president Michael Woodford.

Lisaks Mitsubishi UFJ-le ja Master Trust Bank of Japanile nõuavad kahjutasu Japan Trustee Services Bank Ltd., Trust & Custody Services Bank Ltd., Nomura Trust & Banking Co. ja State Street Trust & Banking Co. 

Hetkel kuum