Rainer Saad • 17. aprill 2014 kell 12:11

Ukraina kriis pakub börsil võimalusi

Swedbanki spetsialistide sõnul on Vene-Ukraina kriisi tõttu palju määramatust ning suure kõikumisega aktsiahinnad võivad anda eelise lühiajalistele kauplejatele.

Kommenteerib Swedbanki investeerimispanganduse juht Eestis Allan Marnot:Vene-Ukraina kriisi muster on olnud selline, et olulised sissetungid ja eskaleerumised on toimunud nädalavahetustel. Seetõttu mõjutab nädalavahetus aktsiate kauplemist eelkõige läbi selle, kas toimunud sündmused ületasid või ei turu poolt oodatut.

Juhul, kui toimus oluline eskaleerumine, on müüdud ja nädala sees mindud odavamatel tasemetel tagasi ostma. Juhul, kui nüüd peaks paar nädalat olukord rahunema, võiks oodata, et nädala alguses ostetakse ja enne nädala lõppu müüakse. Kõige selle taustal toimub jätkuv kapitali väljavool Venemaalt, mis loob pigem aktsiahindadele negatiivse fooni.

Kommenteerib Swedbanki aktsiakauplemise juht Simmo Sommer:Turgude närvilisus, mis väljendub läbi kaubeldava volatiilsuse, on võrreldes märtsi teise poolega alanenud kuid endiselt kõrgendatud tasemel suhtes pikemaajalisse keskmisesse. Määramatust on endiselt väga palju ning kiiret lahendust hetkel paista pole, mis tähendab, et aktsiahinnad jätkavad tavapärasest suuremat kõikumist.

Lühiajalistele kauplejatele võib see kauplemisvõimalusi pakkuda, pikaajalisem investor pigem ootab täiendavat selgust olukorrale, seda vaatamata vene aktsiate suhtelisele odavusele võrreldes teiste arenevate riikide turgudele.

Hetkel kuum