LHV kvartalikasum vähenes 15%

Indrek Kald 28. aprill 2014, 08:33

LHV teenis tänavu esimeses kvartalis 15 protsenti vähem kasumit kui eelmisel aastal samal ajal.

Selle aasta esimeses kvartalis teenis LHV Group 1,7 miljonit eurot puhaskasumit, millest panga osa oli 0,9 miljonit eurot, varahaldusel 0,5 miljonit eurot ja Leedu äriüksusel 0,4 miljonit eurot. Mullu esimeses kvartalis oli kasum tänu võlakirjaportfelli realiseerimisele kaks miljonit eurot, lisaks polnud neil toona Leedu äriüksust.

"Esimene kvartal kujunes heaks nii kasumlikkuse kui ärimahtude kasvu poolest," ütles LHV Groupi juhatuse liige Erkki Raasuke. "Ärimahtudest kasvasid enim ettevõtete laenuportfell ja klientide poolt LHVs hoitavad investeeringud," märkis ta pressiteates.

"Lisaks on viimasel ajal kiiresti kasvanud klientide maksete ja kaarditehingute mahud. Märtsis tegid LHV kliendid üle 100 000 makse ja üle 150 000 kaarditehingu," lisas Raasuke.

Selle aasta esimeses kvartalis kasvasid LHV konsolideeritud puhastulud võrreldes eelmise kvartaliga 8%, 7,5 miljoni euroni ja kulud vähenesid 1%, 5,2 miljoni euroni. Puhastuludest moodustasid 4,3 miljonit intressitulud, kolm miljonit teenustasutulud ja 0,2 miljonit eurot muud tulud. Laenude allahindlusi tehti mahus 0,6 miljonit eurot. LHV esimese kvartali omakapitali tootlus aastasel baasil oli 18%.

LHV konsolideeritud bilansimaht kasvas kvartaliga 1%, 420 miljoni euroni. Panga hoiuste maht kasvas kvartaliga 1%, 361 miljoni euroni ja laenude maht 14%, 232 miljoni euroni. Varahalduse poolt hallatavad varad kasvasid kvartaliga 14%, 428 miljoni euroni. Panga klientidele kuuluvate väärtpaberite maht kasvas kvartaliga 19%, 376 miljoni euroni.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV peamisteks tütarettevõteteks on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias, Vilniuses ja Helsingis. LHVs töötab üle 200 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 60 000 kliendi. Ettevõtte pensionifondidel on ligi 130 000 klienti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. April 2014, 12:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing