Rainer Saad • 12. mai 2014 kell 8:04

Hiinale valmistab suur valuutareserv peavalu

Hiina peaminister Li Keqiang ütles, et riigi üha suurenevad valuutareservid võivad kaasa tuua kiirema inflatsiooni ning seda ta ei tahaks.

Esimese kvartali jooksul suurenesid Hiina valuutareservid 130 miljardi dollari võrra rekordilise 3,95 triljoni dollarini.  Hiina keskpank on lubanud hoida valuutareserve mõistlikul tasemel, kuid peaminister Li sõnul on see riigile muutunud liiga tülikaks. „Ausalt öeldes on valuutareservid muutunud meile suureks koormaks, kuna need võivad mõjutada inflatsiooni,” ütles ta.

Viimastel nädalatel kahtlustatakse, et Hiina keskpank on sekkunud valuutaturule jüaani kursi nõrgestamiseks. Niimoodi üritab keskpank karistada spekulante, kes on juba aastaid panustanud ainult jüaani kursi tõusule.

Sel aastal pole majanduse aeglustudes Hiina inflatsioon märkimisväärset tõusu teinud.

 

Hetkel kuum