Rainer Saad • 13. mai 2014 kell 12:26

Need 7 populaarset asja on Hiinas keelatud

Hiinast on saanud suuruselt teine majandus maailmas, kuid inimõiguste osas on riik endiselt lääneriikidest maas.

Pekingil on jätkuvalt suur kontroll meedia üle ning keelatud on nii välismaised filmid kui ka palju raamatuid. Tulemüüride tõttu pole Hiinas võimalik kasutada ei Facebooki, Twitterit, Snapchati ega Youtube´i. Lisaks on veel tuhandeid veebilehti, mis on kommunistliku partei kontrolli all.

Kui lääneriikides on alltoodud seitse asja ülimalt populaarsed, siis Hiinas neid paraku pole:1. Suhtlusvõrgustik Twitter2. Sotsiaalmeedia Facebook (keelati 2009)3. Välismaised filmid (eriti on keelatud Hollywoodi filmid)4. Kasiinod (hasartmängud kuulutati ebaseaduslikuks 1949)5. Sajad tuhanded veebilehed (keelatud on juurdepääs nendele veebilehtedele, mida kommunistlik partei pole heaks kiitnud)6. Raamatud (keelatud on raamatud, mida kommunistlik partei pole heaks kiitnud)7. Sotsiaalmeedia Snapchat

Kuigi Hiinas on range kontroll lääne populaarsete asjade üle, kaotati seal tänavu 14 aastat kestnud keeld välismaiste videomängu konsoolide üle, kirjutas CNN Money.

Hetkel kuum