Nordea võtab üle Ergo Eesti pensionifondide valitsemise

22. mai 2014, 09:35

Baltimaade juhtiv kindlustusselts Ergo ja Põhjamaade suurim finantsgrupp Nordea sõlmisid kokkuleppe, millega Ergo Funds AS pensionifondide uueks fondivalitsejaks Eestis saab Nordea Pensions Estonia AS. Ülemineku on heaks kiitnud finantsinspektsioon, teatas Ergo Insurance SE.

Tehing jõustub 1. septembril, seejärel kannab Ergo klientide pensionivara eest hoolt Nordea. Pensionifondide üleminek Nordeasse puudutab ligi 28 000 Ergo klienti. Tehingu tulemusel Nordea pensionifondide klientide arv Eestis kahekordistub ja varade maht suureneb 60%, kasvatades Nordea II samba turuosa 8%-ni.

Ergo ja Nordea äritehing sai teoks mõlema ettevõtte pikaajalistest ärisuundadest lähtudes. „Oleme pensionivara valitsemisel olnud edukad ja meie klientidel on põhjust olla Nordea fondide tulemustega rahul,“ ütles Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel. „Kinnitame, et kogu protsessi vältel on kõigi klientide õigused ja huvid kaitstud,“ lisas ta.

„Nordea panga jaoks on tegu väga olulise strateegilise arenguga. Säästmis- ja investeerimisteenused on pangale ja paljudele meie klientidele võtmetähtsusega. Eesti parima pangana oleme kindlad, et meil on selles valdkonnas palju pakkuda,“ kinnitas Nordea panga juht Andreas Laane.

„Ergo pensionifondid on läbi aastate olnud edukad. Kuna meie põhivaldkonnaks on kindlustus, oleme otsustanud keskenduda vara- ja elukindlustusteenustele,” ütles Ergo Funds juhatuse liige Alo Alunurm.

2013. aastal alustasid Nordea ja Ergo koostööd elukindlustuse pakkumisel Nordea Eesti klientidele.„Seetõttu teame, et anname fondide valitsemise üle heale partnerile. Oleme mõlemad rahvusvahelised suurettevõtted, kelle jaoks on olulised professionaalsus, kliendikesksus ja hea teenindus,“ rõhutas Alo Alunurm.

Muudatus puudutab üksnes Ergo II ja III samba pensionifonde ning toimub klientide jaoks automaatselt. Ergo jätkab pensionide väljamakseteenuse (pensioni annuiteet), pensionikindlustuse ja teiste elukindlustustoodete pakkumist.

Kõikidele pensionifondide üleminekuga seotud klientidele saadetakse täpsustav info. Lisainfot saab ka Ergo ning Nordea kontoritest, klienditoe telefonidelt ja kodulehtedelt.

Fondivalitseja vahetus toimub tänavu 1. septembril. Nordea ühendab Ergo pensionifondid sarnast strateegiat omava Nordea pensionifondiga 1. oktoobril.

Ergo Eesti kuulub rahvusvahelisse Ergo gruppi, mis on maailmas esindatud rohkem kui 30 riigis. Euroopas on Ergo üks suuremaid kindlustusseltse.

Nordea kuulub Põhjamaade suurimasse finantskontserni Nordea Bank AB. Nordea Pensions Estonia AS pakub Eestis pensionifonde alates 2008. aastast ning kuulub Põhjamaade suurimasse elu- ja pensionikindlustuse gruppi Nordea Life and Pensions. 2014. aasta I kvartalis kasvatas Nordea oma kliendibaasi eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 8,1% ning säästmis- ja investeerimistoodete mahtu 21%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2014, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing