Eesti luurajail kuriteokahtlus

22. mai 2014, 09:48

Kaitsepolitseiamet menetleb riigiprokuratuuri juhtimisel kriminaalasja, milles kahtlustatakse teabeameti nelja ametnikku ametiisiku võõra vara omastamises suures ulatuses.

Esialgsetel andmetel võib kahju ulatuda mõnesaja tuhande euroni. Kahele kahtlustatavale on esitatud lisaks kahtlustus riigisaladuse ebaseaduslikus avalikustamises, vahendas riigiprokuratuur oma pressiteates.

Teabeameti peadirektori Rainer Saksa sõnul on tegemist tõsise korruptsioonikahtlusega, mille osas pöördus teabeamet ise kaitsepolitseiameti poole. „See näitab, et meie kontrollimehhanismid toimivad, kuid vajavad juhtunu valguses kindlasti täiendamist. Teabeamet on juba alustanud sisekontrollimehhanismide ja tööprotseduuride muutmist.“

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu tunnustas kolleege teabeametis, kes kahtlusi asjakohaselt kontrollima asusid. „Meie ülesanne on välja selgitada, kas ja mis ulatuses Eesti julgeolekuhuve on kahjustatud,“ selgitas Sinisalu.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2014, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing