Delux: kõige odavam hind kaotab lõpuks alati

Mööbli ja vooditekstiili tootja ja müüja Delux OÜ omanik Göran Valdemar Sjöholm näeb turgu optimistlikes värvides ja kinnitab sarnaselt Wendrele - mis haukas hiljaaegu suure tüki Finlaysonist -, et neil on suurejoonelised plaanid.

"Igas valdkonnas on inimesed, kes võidavad ja inimesed, kes kaotavad. Need, kes lähevad hindade pärast verisesse võitlusse, pikas plaanis kaotavad alati. Kunagi ei saa olla kõige odavam, mitte kunagi," kommenteeris Sjöholm. Ta lisas, et Deluxil on plaan hindu jätkuvalt tõsta, mitte langetada.

Deluxi juht nentis, et Wendre ja Delux on erinevates hinnakategooriates ning seetõttu ei saa neid otseselt konkurentideks pidada. Wendre on Sjöholmi hinnangul väga tugev ja edukas firma ning 300 töötajaga Delux on neist oluliselt väiksem.

Deluxi plaan on aga järgmise viie aasta jooksul kasvada igal aastal 25-35%. Sjöholm lisas, et tegemist ei ole sugugi optimistlike vaid pigem realistlike plaanidega.

Wendre laienemist kommenteeris ta positiivsete sõnadega. "Finlayson on väga pika ajalooga tuntud kaubamärk ja Wendre väga tugev firma," ütles Sjöholm.

Finlaysoni tehaste ostuhinda Sjöholm hinnata ei osanud.

Küll aga kinnitas ta, et turg on praegu õitsev ning Deluxil läheb hästi. Aasta esimesel poolel on käive kasvanud 33%. "Pean meid väga edukaks. Meie järgmine samm on üle maailma laieneda," ütles Sjöholm. Septembris plaanib Delux osta tütarfirma Chicagos ning hakkab arendama tooteid, mida saaks kõikidel kontinentidel turustada.

Baltimaades soovib Deluxi avada lähiajal kaks poodi. Juulis avatakse pood Riias ja septembris Vilniuses. Eestis kavatseb firma palgata järgmise aasta jooksul lisaks vähemalt sada inimest.

Hetkel kuum