12. juuni 2014 kell 9:00

Peter Hunt ostis Soome suurettevõtte

Vooditekstiili tootja Wendre omanik Peter Hunt ostis Soome ühe suurema kodutekstiili tootja Finlaysoni tehased Soomes ja Venemaal ning jaekauplused Baltimaades ja Venemaal.

Tehing hõlmab kahte tootmisüksust Soomes Heinolas ja Kankaanpääl ning ühte Venemaal Peterburis. Lisaks jaekauplustele omandab Hunt ka Familoni kaubamärgi. Finlaysoni jaekauplused Soomes jäävad endiselt Finlaysoni omandusse. Finlaysoni omanik on 1999. aastast olnud investeerimisfond CapMan.

Eestis, Poolas ja Hiinas kokku viit tootmisüksust haldava Wendre nõukogu esimees Peter Hunt märkis, et tehing võimaldab kontsernil kindlustada oma positsioone regiooni juhtiva tootjana ning siseneda esmakordselt jaeturule. "Finlaysoni kaubamärk Familon omab Soomes väga pikaaegset ja tugevat positsiooni, seda eelkõige just tekstiilidisaini osas," märkis Hunt.

"Kui lisame meie kontserni tugeva finantsilise poole, innovaatilise kõrgtehnoloogilise tootmise ja arenduse ning eksporturud, saame üksteist täiendava mudeli, millest võidab kogu Skandinaavia ja Euroopa kodutekstiiliturg," lausus Hunt.

Finlayson Oy asutas 1820. aastal šoti insener James Finlayson, kes rajas Tamperesse puuvillaveski. Ettevõtte kaubamärgi Familon tekkide, patjade, päevatekkide tootmine toimub Kankaanpääl, kus valmib igal aastal miljon patja ja 500 000 tepitud toodet. Kankaanpää tehases töötab 45 inimest.

Heinolas toimub Familoni vedrumadratsite, vedruvoodite ja kattemadratsite tootmine, Heinolas toodetav kogus ulatub aastas orienteeruvalt 250 000 ühikuni. Tehas annab tööd 60 inimesele.

Finlaysonil on Eestis kokku neli poodi Tallinnas, Tartus ja Narvas. Leedus asub kaks ning Venemaal viis kauplust.

Mai lõpus ostis Peter Hunt ASilt Mainor voodeid ja madratseid tootva tütarfirma Tarmel Furniture OÜ. Hunt plaanib Tarmeli toodangut ja eksporti suurendada, töö senise ühe vahetuse asemel mitmesse vahetusse viia ning töötajaid juurde palgata. Tarmel on voodite ja madratsite tootmisele spetsialiseerunud tootmisettevõte.

Trading House Scandinavia AB gruppi kuuluv Wendre on Euroopa üks suurim patjade ja tekkide tootja, kontsern annab tööd enam kui tuhandele inimesele ning ettevõtte käive ulatub 100 miljoni euroni. Eestis, Poolas ja Hiinas asuvates tootmisüksustes valmib aastas ca 30 000 km pikkusest kangast kümme miljonit patja ja seitse miljonit tekki ning toodang eksporditakse 41 riiki. Ettevõtte suuremad kliendid on teiste seas rahvusvahelised kaubandusketid Argos, Auchan, Carrefour, Ikea, Jysk, Lutz, Metro.

TASUB TEADAPeter Hunt on andnud eelnõusoleku esineda sügisel konverentsil Äriplaan 2015. Loe konverentsist siit.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum