Romet Kreek • 18. juuni 2014 kell 11:37

Rootsis aastakümne suurim IPO

Rootsis lõppes eile enam kui aastakümne suurim aktsiate avalik pakkumine, kui sai märkida telekomifirma aktsiaid.

Rootsi telekommunikatsiooniteenuseid pakkuv Com Hem kaasas 5,67 miljardit Rootsi krooni (630 miljonit eurot), et vähendada laenukoormust umbes kolmandiku võrra, ütles ettevõtte juhatuse esimees Anders Nilsson.

Com Hemi IPO on suurim alates sellest, kui Eniro kaasas 6,3 miljardit Rootsi krooni ja TeliaSonera kaasas 2000. aastal 75 miljardit Rootsi krooni.

Com Hemi aktsia hind tõusis eile päeva sees 13%, kuid lõpetas esimese kauplemispäeva 9,6% kõrgemal, 63,55 Rootsi kroonil.

„Meil ei ole tarvis rohkem kapitali, kuid on hea võimalus kaasata kapitali, vähendada võlga ja seeläbi intressimakseid," ütles ta.

Ettevõte vähendab võlakoormust umbes 15 miljardilt Rootsi kroonilt 10 miljardile Rootsi kroonile ja võib seejärel läbi rääkida laenuportfelli osas, mis viiks intressimäära 8,4 protsendilt 6,7 protsendile. Ettevõte saab ennetähtaegselt lunastada tänavu 3,5 miljardit krooni 9,25% kupongiga 2018. aasta võlakirju ja tuleval aastal 10,75% kupongiga 2019. aastal lõppevaid võlakirju.

„Kui need kaks asja saavad tehtud ja läheneb 2016. aasta ja me näeme rahavoo genereerimist, isegi kui ei eelda mingit kasvu, siis peaks meil raha kuhjuma,“ ütles ta. Seda raha saaks kasutada aktsionäridele väljamakseteks.

Hetkel kuum